Gibon Kent ‘kidao’ živce okupljenima: Pogledajte kako je prognozirao večerašnju utakmicu Hrvatske i Škotske

Zagrebačka obitelj gibona u utorak je treći put prognozirala rezultat hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Pred izabranicima Zlatka Dalića večeras od 21 sat posljednja je, i odlučujuća, utakmica grupne faze EURO-a, i to protiv Škotske u Glasgowu.

Prognoza zagrebačkih gibona reflektirala je dosadašnju igru hrvatske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu – gibonu Kentu nedostajalo je odlučnosti i borbenosti.

U vanjskoj nastambi gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba postavljene su kutije sa zastavama Hrvatske i Škotske koje su punjene istim voćem i povrćem. U trku prema kutijama najbrža je bila mlada gibonica Fiona, a slijedila ju je sestra Dora. Njihovi roditelji, Kulička i Kent, kutijama su prilazili polako. Otac obitelji bio je bez entuzijazma, pa je prepustio ženskom dijelu obitelji da se počasti. A one su zalogaje uzeli prvo iz škotske pa i iz hrvatske kutije.

Kako su sve oči okupljenih u zagrebačkom Zoološkom vrtu bile uperene u Kenta, ovaj gibon je, baš poput hrvatske reprezentacije, kidao živce svima. Dugo se i sporo kretao između dviju kutija, kopirajući poneku akciju ‘Vatrenih’.

“Kentu nikada nije trebalo ovoliko vremena da da prognozu utakmice! Djelovao je zbunjeno, no važno je da je na kraju izabrao hrvatsku kutiju. Nadamo se da će se njegova prognoza ostvariti te da će Hrvatska izboriti nastup u osmini završnice Europskog nogometnog prvenstva”, rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog ZOO-a.

Za razliku od Svjetskog nogometnog prvenstva kada je Kent točno prognozirao pobjednike utakmica u kojima je igrala Hrvatska, na ovom Europskom prvenstvu sa svojim prognozama poprilično zapinje. Zbog toga se u Divljem srcu grada nadaju da je konačno pogodio pobjednika te da će večerašnja utakmica biti prekretnica u njegovim ovogodišnjim prognozama.

 

Komentiraj