[quote_box_center]

  • Francuske vlasti zaključile su potragu za tijelima na mjestu u francuskim Alpama gdje je pao avion Germanwingsa
  • Istraga će se odsad fokusirati na potragu za predmetima koji su pripadali žrtvama, a njihova identifikacija nastavit će se u laboratorijima

[/quote_box_center]

Francuske vlasti zaključile su potragu za tijelima na mjestu u francuskim Alpama gdje je kopilot tvrtke Germanwings, prema dosadašnjim nalazima, namjerno srušio zrakoplov sa 150 putnika i članova posade.

Francuska zaključila potragu za tijelima
Francuska zaključila potragu za tijelima

Istraga će se odsad fokusirati na potragu za predmetima koji su pripadali žrtvama, a njihova identifikacija nastavit će se u laboratorijima putem DNK analize, izvijestili su lokalni mediji. Uklanjanje većih dijelova zrakoplova s planinske padine počet će idući tjedan.

Sigurnosni propusti

Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost u nedjelju je izvijestila da je Europska komisija upozorila njemačke zrakoplovne vlasti na nepravilnosti.

Agencija je “upozorila na više nepravilnosti”, rekao je glasnogovornik Dominique Fouda za AFP, misleći pritom na izvješća prema kojima je Savezni ured za zrakoplovstvo pozvan da upozori na probleme poput nedovoljnog broja osoblja koje obavlja provjere posade i zrakoplova.

Sigurnosna pravila njemačkog zrakoplovstva pod povećalo su došla nakon što su istražitelji zaključili da su Lufthansa i Germanwings osobi sa samoubilačkim sklonostima dopustile da sjedne za upravljačku ploču putničkog zrakoplova.

Komentiraj