Gerard Depardieu odbacuje optužbe za silovanje, tvrdi da je nevin

Nakon što je francuski glumac Gerard Depardieu optužen za silovanje i seksualni napad iz 2018. godine oglasio se njegov odvjetnik Hervé Temime. On je za lokalnu radio postaju France Inter u srijedu rekao kako njegov klijent osporava te navode te se smatra nevinim sve dok se ne dokaže suprotno.

„Ako postoji slučaj u kojem je netko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, onda je to ovaj“, izjavio je Temime, poznati francuski odvjetnik čiji je klijent bio i Roman Polanski. On je ukazao na to da je detaljna istraga već provedena te da žali zbog odjeka ovog slučaja u javnosti. „Javnost ne bi trebala donositi presude“, smatra Temime.

Naime, istraga o ovom slučaju već je provedena 2019. godine te je tada zbog manjka dokaza odbačen slučaj protiv 72-godišnjeg Depardieua. Slučaj je ponovo otvoren u prosincu prošle godine. „Gospodin  Gerard Depardieu optužen je 16. prosinca 202. godine za silovanje i seksualni napad. Mjere njegovog privođenja nisu sprovedene“, izjavio je za magazin Variety izvor blizak ovom slučaju. Žrtva je glumica u dvadesetim godinama koja je optužila Depardieua da ju je silovao u svom stanu u kolovozu 2018. godine. Nadalje, izvori kažu kako je glumac prijatelj sa žrtvinom obitelji. Njih dvoje su uvježbavali scenu kada ju je Depradieu navodno silovao.

Glumac nije pritvoren ali je pod nadzorom. Njegov odvjetnik izjavio je da Depardieu u potpunosti odbacuje optužbe. Elodie Tuaillon-Hibon, žrtvina odvjetnica, izjavila je kako se nada da će se poštivati žrtvina privatnost.

Komentiraj