George Takei ‘izašao iz ormara’ sa 68 godina. Jako ga je naljutio potez Arnolda Schwarzeneggera

Glumac i aktivist George Takei nedavno je progovorio o tome zašto je otkrio da je homoseksualac u dobi od 68 godina i kako je odluka bivšeg guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera da stavi veto na prijedlog zakona o istospolnim brakovima odigrala ključnu ulogu u njegovoj odluci.

Ikona “Zvjezdanih staza” rekao je za The Stage da je ‘izašao iz ormara’ 2005. godine jer je bio “jako ljut” zbog veta koji je te godine stavio tadašnji republikanski guverner i zvijezda “Terminatora”. U to je vrijeme Takei bila sa svojim sadašnjim suprugom Bradom Altmanom 18 godina, ali nije javno raspravljalo o svojoj seksualnosti.

“Bio sam tih tijekom krize AIDS-a, što me ispunjava krivnjom, iako sam pisao čekove i čekove organizacijama za AIDS. Zašto sam izašao kad jesam? Zato što se Schwarzenegger predstavljao kao filmska zvijezda koja je radila i družila se s homoseksualcima i lezbijkama, od kojih su mnogi glasali za njega, ali je onda stavio veto na taj zakon. Bio sam toliko ljut što sam prvi put razgovarao s novinarima kao homoseksualac u dobi od 68 godina”, rekao je.

Schwarzenegger je 2005. rekao da je prijedlog zakona “jednostavno povećalo zabunu ustavnom pitanju”. Uložio je veto na još jedan zakon kojim bi se legalizirali istospolni brakovi 2007. godine.

Takei je rekao da mu je trebalo dugo da ‘izađe iz ormara’ zbog pristranosti u filmskoj i televizijskoj industriji. “U mladosti sam naučio da ne možeš biti otvoreni gay glumac i nadati se zaposlenju. I već sam bio azijsko-američki glumac, tako da sam već bio dosta ograničen. Do danas postoje veliki holivudski glumci koji nisu nisu priznali da su gay kako bi zaštitili svoje karijere”, daodao je.

Takei je kritizirao Schwarzeneggera 2006., rekavši da je bivši guverner “izdao” svoje prijatelje u LGBTQ zajednici stavivši veto na prijedlog zakona o istospolnim brakovima godinu ranije. “Kada ih je izdao, osjećao sam da moram progovoriti. A da bih to mogao učiniti, osjećao sam da moj glas mora biti autentičan”, rekao je tada.

Komentiraj