Ludens teatar

GDK GAVELLA Ludens teatar i predstava ‘Sjećanje vode’ gostuju u Zagrebu

GDK Gavella ugostit će predstavu ‘Sjećanje vode’ koprivničkog Ludens teatra.

Nova predstava Ludens teatra ‘Sjećanje vode’ odlazi na prvo zagrebačko gostovanje u 2018. godini, koje je na rasporedu 04. veljače u GDK Gavelli. Nakon gostovanja u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Novoj Gradiški, po prvi će puta i zagrebačka publika moći pogledati posljednju predstavu iz produkcije Ludens teatra.

‘Sjećanje vode’ tekst je britanske autorice Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier za najbolju komediju. Od svoje praizvedbe 1996. godine izvodi se na brojnim svjetskim pozornicama, uz veliko odobravanje kazališne publike i kritike.

“Tri sestre susreću se uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva evocirajući sjećanja na zajedničko odrastanje u obitelji složenih odnosa: Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je, jer je sama brinulao bolesnoj majci; Cathrine, najmlađa, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima.

Uz tri snažna ženska lika, autorica uspješno i s jednakom empatijom gradi i njihove muške partnere koji se teško snalaze u sestrinskom paklenom trokutu – iscrpljenog Theresinog supruga Franka koji razmatra radikalnu promjenu karijere, šarmantnog ljubavnika Mikea koji je iscrtao vrlo precizne granice ljubavničkog odnosa s Mary te Xaviera koji se svojom odsutnošću iz komada savršeno uklapa u obrazac Cathrininih neuspješnih veza. ‘Sjećanje vode’, na trenutke odiše gotovo čehovljanskom atmosferom”, piše u predgovoru.

Likove tumače: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić i Ivan Grčić.

www.gavella.hr

Komentiraj