Gastrofešta, predblagdanska marenda uz ribu i vino održana u Rijeci

Autor:

22.12.2023., Rijeka - Na Trgu 128 brigade HV i Korzu odrzava se tradicionalna Gastrofesta, zajednicka predblagdanska marenda za gradjane. Ove se godine pripremaju frigane sardele, bakalar na gulas, bakalar na bijelo i vrbnicka zlahtina. Biti ce podijeljeno 2000 porcija sardela, 2500 porcija bakalara na gulas, 3000 kanape sendvica bakalara na bijelo i 3000 casa zlahtine. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tradicionalna Gastrofešta, zajednička predblagdanska marenda za sve građane uz ribu i vino, održana je u petak u središtu Rijeke, na Trgu 128. brigade HV i na Korzu.

Gastrofešta je počela podjelom frigane ribe, nakon toga posužen je bakalar na gulaš, a potom kanapei s bakalarom na bijelo, uz čašu žlahtine.

Građanima se pridružio i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim te suradnicima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Najavljeno je da će biti podijeljeno oko 2.000 porcija friganih ribica,  2.500 porcija bakalara na gulaš te 3.000 kanapea od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine.

Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Za pripremu jela od bakalara utrošeno je 200 kilograma bakalara, 100 litara maslinovog ulja i 300 kilograma krumpira.

OZNAKE: Rijeka, Gastrofešta

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.