Nikad čarobniji Advent u Rijeci nudi nove zanimljive lokacije i programe

TZ grada Rijeke

Riječani i njihovi gosti moći će uživati u već tradicionalnim, ali i potpuno novim programima na ulicama i trgovima u središtu grada, na Gradini na Trsatu, a zanimljivošću se posebno izdvaja nova lokacija riječkog Adventa – tunel pod Starim gradom.

Adventski program počinje u subotu 1. prosinca i traje do 7. siječnja 2019. godine te će posjetiteljima predstaviti brojne glazbene i plesne programe, blagdanski sajam, dočeke Svetog Nikole, Djeda Božićnjaka i Nove godine, klizališta na Rivi i Trsatu, Vlakić Djeda Božićnjaka…

Od Trga bana Jelačića, duž ulice Ante Starčevića, preko Korza, sve do Jadranskog trga postavljena je nova rasvjeta s 7 458 metara lampica i 20 ukrasnih motiva, među kojima je i zvjezdano nebo kao poveznica s logotipom projekta ‘Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture’.

Prije paljenja blagdanske rasvjete 1. prosinca, na adventskom vijencu na Koblerovom trgu prvu svijeću upalit će riječki nadbiskup mons. dr. sc. Ivan Devčić zajedno s djecom iz Centra za odgoj i obrazovanje koja su napravila ukrase za vijenac.

Trg Riječke rezulucije ove je godine po prvi put osvjetljen, obasjat će ga 2 012 metara zvjezdane dekoracije pod kojom će se uz zabavni program odvijati bogata i raznovrsna gastro priča. Kao i prethodnih godina, duž Korza, na Trgu 128. brigade HV-a i na Koblerovom trgu bit će postavljeni brojni prigodni štandovi te pozornice. Ona na Korzu namjenjena je dječjem programu, na Trgu 128.brigade izmjenjivat će se brojni zabavni programi, dok će se na Koblerovu trgu održavati koncerti i predstaviti riječki kreativci.

Radionicama za djecu bit će oplemenjen prostor Kružne ulice, dok će Korzo na Badnjak ugostiti već tradicionalnu Gastrofeštu i proslavu Nove godine.

Premijera Adventa na Gradini je prošle godine privukla 60 tisuća posjetitelja. Ove godine brojne goste dočekuje Trsatska gradina obučena u blagdansko ruho od 11 tisuća božićnih lampica, dopunjenih petmetarskom replikom Votivne krune, novim klizalištem i svjetlosnom dekoracijom u neposrednoj blizini Gradine.

Zbog posebnog ambijenta jedno od glavnih okupljališta tijekom blagdanskog mjeseca sigurno će biti riječko podzemlje. Advent u tunelima nudi zabavni programi za sve uzraste, gdje posjetitelje očekuje sajamska prodaja, prezentacije OPG-ova i vinara, ugostiteljska ponuda te zabavni park i kazališne predstave za najmlađe posjetitelje. U večernjim satima, petkom i subotom, tunel će biti rezerviran za tulume, koji će trajati duboko u noć.

Doček nove 2019. godine će po prvi put, uz brojne DJ nastupe, biti organiziran u Ex port Delti.

Iz riječke Turističke zajednice i Grada Rijeke koji s partnerima organiziraju adventski program poručuju da “Rijeka nikad do sada nije imala bogatiji program, nikad sjajniju blagdansku rasvjetu, nikad čarobniji Advent koji u mjesec dana nudi više od 250 programa među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe i uživati”.

“Naš je cilj da Rijeka Advent kroz narednih nekoliko godina postane najbolji na Kvarneru,“ rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Komentiraj