facebook.com

Tradicionalna riječka Gastrofešta na blagdan Badnjaka

Na Badnjak, u ponedjeljak, 24. prosinca, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu, će se održati tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

U devet sati na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela frigane ribe, dok će se u 10.30 sati na Korzu  Riječani počastiti bakalarom na gulaš. Bakalar će pripremiti kuharice i kuhari Studentskog centra Rijeka. Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4 000 porcija friganih ribica, 3 000 porcija bakalara na gulaš i 3 000 čaša crnoga vina.

U 10.30 sati, građanima će se na Gastrofešti pridružiti i gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke, Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta, prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra, Dinko Jurjević i direktor TZ grada Rijeke, Petar Škarpa.

Uz to, na Korzu ispred Gradske čitaonice u 11 sati, započet će podjela kanape sendviča od bakalara na bijelo uz čašu žlahtine Gospoja Toljanić.

Komentiraj