GALATASARAY Odlazak Sneijdera nakon četiri godine

Turski velikan Galatasaray objavio je kako je nizozemski nogometaš Wesley Sneijder nakon četiri godine napustio klub. Došlo je do sporazumnog raskida ugovora, a tijekom noći ispred klupskih su se prostorija okupili bijeni navijači, nezadovoljni ovim potezom kluba. Navijači su tražili ostavku predsjednika kluba Dursuna Ozbeka.

Sneijder je u Galatasaray stigao 2013. godine te odigrao 175 utakmica, postigavši pritom 46 golova. Kako turski klub već nekoliko godina ne uspijeva napraviti iskorak u prvenstvu, te čestim trenerskim promjenama, već se neko vrijeme priča kako 33-godišnji veznjak nije zadovoljan u klubu.

Galatasaray je objavio i kako se Sneijder odrekao plaće za ovu godinu od 4.5 milijuna eura, a klub će ptimiti i 20 milijuna eura ako u sljedeće tri godine Nizozemac zaigra u nekom drugom turskom klubu.

Prošle je sezone Galatasaray završio četvrti u Super Ligi. Ovog je prijelaznog roka doveo Bafetimbija Gomisa i Younesa Belhandu. Ipak, navijači su sve nezaovoljniji trenerom Igorom Tudorom, pogotovo nakon katastrofalnog početka sezone, kada su u pretkolu Europa lige izgubili od švedskog Ostersunda sa 2:0.

Komentiraj