Gabrijel Veočić svjetsko prvenstvo u boksu započeo pobjedom u poluteškoj kategoriji

Autor:

26.02.2023., Zagreb - Zagrebacki boksacki centar, finale prvenstva Hrvatske u boksu. Light Heavy -  Gabrijel Veocic, Damir Plantic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač, europski prvak U-22 Gabrijel Veočić startao je pobjedom protiv reprezentativca Moldavije Andreija Chiriacovana SP-u u poluteškoj kategoriji do 80 kg koje se održava u Uzbekistanu. Hrvatski prvak je od prve minute pokazao totalnu dominaciju – promjenama garda i nenadanim, brzim kombinacijama direkata, krošea i aperkata i potpuno zbunio i praktički, deklasirao nemoćnog Moldavca.

Veočić je već u prvoj rundi ostvario golemu bodovnu prednost (dvojica sudaca bodovali su rundu 10:8 premda nije bilo brojanja). Apsolutna dominacija Veočića nastavila se u drugoj rundi jer je moldavski boksač gubio i snagu i koncentraciju, a dvojica sudaca su i drugu rundu bodovali 10:8.

U trećoj rundi Gabrijel se odlučio malo i sačuvati za sljedeća iskušenja jer će se tek u četvrtom meču boriti za medalju u poluteškoj kategoriji!, međutim i dalje je bio potpuno nadmoćan Moldavcu.

Hrvatski boksač će se u 1/16 finala boriti protiv Jamajčanina Jeromea Ennisa.

Za medalju će morati imati četiri pobjede, a za zlato i svjetski tron (i nagradu od 200.000 dolara) čak šest trijumfa zaredom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.