Franz Letica podnio ostavku: “Duboko sam potresen incidentom koji se nedavno dogodio”

Autor:

18.10.2023., Zagreb - Konferencija za novinare u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u sklopu 15. Foruma zagrebackih ugostitelja. Franz Letica Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Franz Letica podnio je ostavku na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore uslijed nespretne izjave o stranim radnicima koju je uputio ovoga tjedna na 35. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika.

„Kao osoba odgojena u duhu poštovanja prema različitostima, naučen da cijenim sve kulture ovoga svijeta te da isto tako odgajam i svoju djecu, duboko sam potresen incidentom koji se nedavno dogodio. Bez sumnje, moj nedavni komentar nije odražavao ni moje osobne stavove niti stavove Ceha kojeg sam imao čast predstavljati. To nije bila namjera, niti bi trebalo biti opravdanje. Svjestan sam da je takva nespretno izrečena izjava neoprostiva, posebice u svjetlu važnosti poštovanja svih ljudi, bez obzira na porijeklo, kulturu ili uvjerenja. Ovakvi incidenti ne smiju biti umanjena ili zanemarena stvar. Oni imaju potencijal nanijeti štetu ne samo meni osobno, već i ugledu našeg Ceha i Hrvatske obrtničke komore. Stoga, ali s potpunim osjećajem odgovornosti prema svima vama i prema vrijednostima koje zastupam, donosim odluku o ostavci na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a”, istaknuo je Franz Letica pri obrazloženju svoje ostavke.

POGLED IZBLIZA: Rasistička izjava jednog od čelnih ljudi HOK-a ne smije proći kao da se nije ništa desilo

Zahvaljujemo gospodinu Letici na predanom angažmanu u zastupanju interesa ugostitelja i turističkih djelatnika, navode iz HOK-a. “Još jednom napominjemo kako normalno funkcioniranje hrvatskog obrtništva uvelike ovisi o inozemnoj radnoj snazi te da su u Hrvatsku dobrodošli svi pojedinci koji mogu pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva, a na svima nama je da stvorimo sustav koji će svakom pojedincu omogućiti bržu integraciju u društvo i poslovni sustav. Ističemo da se Hrvatska obrtnička komora protivi svakoj diskriminaciji na temelju roda, spola, etničkog porijekla te religijskog opredjeljenja”, zaključili su.

OZNAKE: HOK, Franz Letica

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.