FRANKO VIDOVIĆ: ‘Banožić je uvukao Glavni stožer u svoje igre i zato mora otići’

Predsjednik saborskog Odbora za obranu i dugogodišnji saborski zastupnik Franko Vidović govori kako sukob predsjednika Milanovića i ministra obrane Marija Banožića utječe na stanje u Oružanim snagama

Bojim se da svi još ne možemo sagledati koje će biti posljedice sukoba između predsjednika Milanovića i ministra Banožića o Oružanim snagama RH“, rekao je u razgovoru za Nacional predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović. Nekadašnji član SDP-a, a danas član Kluba socijaldemokrata, prošlog tjedna od ministra obrane Marija Banožića dobio je odbijenicu za uvid u ugovore oko kupovine francuskih vojnih zrakoplova Rafalea. Više od odbijenice, Vidovića je razočarala činjenica da je ministar Banožić u svom obrazloženju napisao da ugovore ne može predati Odboru za obranu jer je taj odbor „treća strana“ u cijelom postupku. Vidović takvo obrazloženje smatra ponižavajućim za instituciju Hrvatskog sabora i za sve saborske zastupnike, a u razgovoru za Nacional objašnjava zašto smatra da bi ministar Banožić nakon svega trebao podnijeti ostavku i otići s dužnosti ministra obrane.

NACIONAL: Prošloga tjedna se doznalo da vam je ministar obrane Mario Banožić kao predsjedniku saborskog Odbora za obranu odbio dati na uvid ugovore oko prodaje Rafalea. Kako komentirate taj njegov potez?

Odbor za obranu napravio je školski posao u skladu sa Zakonom o obrani Republike Hrvatske. Jednoglasno smo donijeli zaključak i podržali Vladu da nastavi s procesom kupnje višenamjenskog borbenog zrakoplova nakon što su nam prezentirane sve ponude, ne prejudicirajući koja će ponuda biti izabrana….

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj