Francuski drugoligaš novi klub Matea Pavlovića

Mateo Pavlović je nakon pet godina sporazumnim raskidom ugovora napustio Angers nakon čega je sklopio suradnju na dvije sezone s francuskim drugoligašem Amiensom.

31-godišnji stoper je u Angersu upisao 109 nastupa u kojima se šest puta upisao u strijelce. Kako novi trener Gérald Baticle više nije računao na njegove usluge odlučio je promijeniti sredinu te se priključiti klubu koji se trenutno nalazi na 15. mjestu Ligue 2 s pet osvojenih bodova u prvih šest kola.

Pavlović je prošao omladinsku školu Dinama i Zagreba, a prve profesionalne nogometne korake napravio je u Ulici pjesnika. Nakon pet godina nastupanja za Zagreb u siječnju 2013. godine ostvario je transfer u Werder Bremen. U njemačkom klubu nije se puno zadržao obzirom da je nakon godinu dana otišao na posudbu u Ferencvaros, a tamo je 2015. godine osvojio mađarski kup. Iz Werdera definitivno odlazi istekom ugovora u ljeto 2016. godine.

Stasiti stoper je za mladu reprezentaciju Hrvatske u devet nastupa zabio jedan gol, a u ožujku 2013. godine u mandatu Igora Štimca bio je rezerva u kvalifikacijskoj pobjedi Vatrenih nad Walesom.

Komentiraj