FaH

Francuska policija: Osmi terorist mogao bi otputovati u Španjolsku

Francuska policija obavijestila je španjolske vlasti da 26-godišnji Salah Abdeslam, osumnjičen za sudjelovanje u napadima u Parizu u kojima je u petak navečer ubijeno 129 osoba, možda ima namjeru pobjeći u susjednu Španjolsku.

Abdeslam, koji je prema navodima francuske policije osma osoba uključena u napade, rođen je u Bruxellesu i ima francusko državljanstvo. On je, prema navodima novinske agencije AP, nakon napada u Parizu automobilom prešao u Belgiju u subotu rano ujutro no unatoč pojačanoj kontroli na granici nije zadržan jer njegovo ime nije zabilježeno na popisu radikalnih islamista. Po pisanju Le Monda francuska policija je čak zaustavila njegovo vozilo u kojem su bile još dvije osobe, ali ih je pustila.

Istraga se, međutim, u posljednjim satima okrenula prema Španjolskoj. Granična francuska policija poslala je španjolskim sigurnosnim službama dopis u kojem stoji da bi Abdeslam “mogao imati namjeru ulaska u Španjolsku”.

Španjolska policija kaže da nema indicija da se on već nalazi u Španjolskoj ili da je preko nje otišao u neku drugu zemlju.

U Parizu je poginulo sedam napadača među kojima i Ibrahim Abdeslam, brat traženog Salaha.

Španjolska je pojačala nadzor na granici, aerodromima i kolodvorima.

Komentiraj