One Take Film Festival donosi najveći broj filmova snimljenih u jednom kadru

facebook.com

Deveti po redu One Take Film Festival, međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, održava se u prostorima kina Europa. Festival je 2003. pokrenuo redatelj i filmski snimatelj Vedran Šamanović.

U konkurenciji su 32 kadra iz 21 zemalje svijeta, kao i jedan hrvatski film ‘Spoj’ autora Nevena Dužanca. O najboljem filmu odlučit će tročlani žiri u sastavu Peter Blackburn, australski redatelj i pobjednik osmog One Take Film Festivala; Sara Hribar, nagrađivana hrvatska filmska redateljica i scenaristica te Martin Jehle, redatelj i suradnik na sveučilištu u Hildesheimu u Njemačkoj.

Ispred One Take Film Festivala publici se obratila direktorica festivala Sanja Šamanović naglasivši kako ovogodišnji One Take Film Festival donosi do sada najveći broj filmova, veliki broj već dobro poznatih festivalskih programa, nove filmske i galerijske koncepte, predstavljanja filmskih škola i festivala. I prvi put – baš su svi programi obilježeni jednim kadrom.

Festival je otvorilo pet kratkih filmova iz službene konkurencije: Tehnička stanka, Spoj, Uspon, Quidnunc i Pljačka. Publici su se obratili glumica iz filma ‘Tehnička stanka’ Nina Tararuieva i redatelj filma ‘Spoj’ Neven Dužanec.

Nakon svečanog otvorenja publici je predstavljen film ‘Havaji, Oslo’ norverškog redatelja Erika Poppea kojem je posvećen ovogodišnji program Loading…

Komentiraj