Pet tisuća ljudi je na Uskrsni ponedjeljak posjetilo Zoološki vrt grada Zagreba.

Najveći broj činili su Zagrepčani koji tradicionalno sudjeluju u pripremi pisanica za ‘stanovnike Vrta’, ali na maksimirskim su se šetnicama mogle susresti i obitelji iz inozemstva.

Najmlađi gosti uključili su se u edukativne i zabavne programe povezane s uskrsnim zecom. U sklopu programa s nazivom ‘Zekanje u Zoo vrtu’ koji je napravljen u suradnji s portalom Wish mama, djeca su, među ostalim, gledala kazališne predstave te sudjelovala u zabavnim natjecanjima i zanimljivim radionicama.

S posebnim zanimanjem posjetitelji su obilazili nastambe novih stanovnika Zoološkog vrta – atraktivne Ariel koja će se uskoro useliti k mravojedu Oliveru te male tapirice koja je na svijet stigla prije mjesec dana.

Bila je to i prilika za uživanju na proljetnom suncu u svemu što je napravljeno u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta. U sklopu tog je projekta izgrađen i Babaloo restoran u potpunosti prilagođen obiteljima.

Tko je Babaloo, otkriveno je dolaskom njegove maskote. Babaloo je čudesan stanovnik maksimirske šume koji će djecu dodatno poticati na zaštitu životinja i prirode.

Babalooa su među prvima upoznali Damir Hoyka, Domagoj Jakopović Ribafish, Ljiljana Vinković, Dina Štern, Manuela Šola, Nikola Žinić i Iris Pinjuh.

Komentiraj