Miro Majcen, Saša Huzjak

FOTO: VIDEO: Grupa Laibach predstavila videospot snimljen tokom nastupa u KD Lisinski

Grupa Laibach predstavila je videospot za pjesmu ‘Vor Sonnen – Aufgang’ koji je snimljen na nastupu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

‘Vor Sonnen – Aufgang’ nalazi se na aktualnom albumu ‘Also Sprach Zarathustra’ koji sadrži glazbu skladanu za kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea i realiziranu u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

Videospot je snimljen tijekom koncerta održanog u Lisinskom, kad je Laibach nastupio sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, a režiju potpisuje Tomislav Gangl. Grupa je sredinom srpnja objavila prvi video za ‘Vor Sonnen – Aufgang’, a ovaj drugi uradak poklapa se s početkom europske turneje.

Koncertom u Budimpešti 4. studenog Laibach započinju europsku turneju koja broji 24 datuma i završava 15. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Uz turneju posvećenu novom albumu grupa će u Madridu 26. studenog izvesti poseban performance u kojem će ponoviti nastup održan 1983. na Muzičkom biennalu u Zagrebu.

Dio je to retrospektivne izložbe ‘Laibach Kunst 1980 + Neue Slowenische Kunst 1984 – 1992: From Kapital to Capital’ koja je na program madridskog Muzeja kraljice Sofije do početka 2018. godine.

U Zagreb se Laibach vraćaju 15. prosinca, na samom kraju turneje. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz repertoara koje nisu izvodili godinama.

Službena prodajna mjesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar

Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Komentiraj