facebook.com

FOTO: Prvi Jazz & Wine festival na otoku Hvaru

Prvi po redu Jazz & Wine festival će se održati od 18. do 22. srpnja u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i kvalitetne domaće enološke ponude koji će povezati bogatu hvarsku tradicijsku baštinu s internacionalnom kulturom, događaj će dodatno obogatiti gastro ponuda. Kvalitetu ovoga projekta prepoznali su i vrhunski domaći i strani glazbenici pa će tako posjetitelji festivala već prve godine moći uživati u najboljim jazz izvedbama Yogija Lonicha, Kristijana Beluhana, Jana Kinčla i Regisa Kattiea.

“Za prvu godinu festivala odabrali smo program koji će zadovoljiti širu publiku. Tako prvog dana festivala nastupa JP Organic3 feat. Jana Fabijanić, dok drugi dan imamo dva koncerta, a to je trio izvrsnog američkog blues i jazz gitarista Yogija Lonicha koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimao za Shakiru, DJ Zeeda te Yusufa. Uz njega su tu i francuski skladatelj Regis Kattie te zagrebački DJ i producent Jan Kinčl koji će nam predstaviti novi album ‘In plain sight’ koji je nedavno izašao za PDV Records.

Trećeg dana festivala na pozornicu stupa Afro-Cuban space program s Jankom Novoselićem, Hrvojem Rupčićem, Zvonimirom Šestakom i Hrvojem Gallerom. Dana 21. srpnja slušat ćemo Real Deal Brazil s Kristijanom Beluhanom. Dakle, potrudili smo se dovesti u Stari Grad ono najbolje što jazz nudi, a vinska i gastro ponuda će još više doprinijeti toj kulturi uživanja koja nas tamo očekuje“, najavio je Joe Pandur, umjetnički direktor festivala i dobitnik nekoliko Porina za jazz izvedbu.

Organizator ove manifestacije, Goran Grubišić, poručio je kako je svaka bolja vinska regija već prepoznala spoj vina i jazza, a odabir Hvara bio je logičan s obzirom na dugu kulturnu i vinsku tradiciju.

Jazz & Wine festival trajat će četiri dana, tijekom kojih će posjetitelji uz svakodnevnu glazbenu ponudu na trgu Škor moći sudjelovati i u degustaciji vina poznatih hvarskih vinara te posjetiti brojna predavanja.

Komentiraj