Nataša Antulov

FOTO: Književna večer uz autoricu Željku Horvat Čeč

Predstavljanje knjige ‘4 brave’ mlade autorice Željke Horvat Čeč održat će se 26. travnja (19.30 sati) u Cafeu Botaničar, Trg Marka Marulića 6, Grad Zagreb.

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Drago Glamuzina, Kruno Lokotar i Kristian Novak.

Pozvani ste na književno druženje s autoricom.

Željka Horvat Čeč 1 jpg

Naslov knjige ‘4 brave’ vrlo precizno naznačuje o čemu se u knjizi radi. Iza četiri brave mora da je dobro zaključana neka trauma. Broj 4 iz naslova sugerira da se radi o najtežoj vrsti traume, jer je iz djetinjstva, iz doba kada se brojevi još pišu znamenkama.

‘4 brave’ donose priču djevojčice, infantilne pripovjedačice kojoj se u pisanju još miješaju standard i dijalekt, čija je sintaksa jednostavna…, o njezinu odrastanju i školovanju od prvoga do šestoga razreda, u međimurskom selu, u razdoblju 1991–96. Njezina ‘krivnja’ je u tome što ne ide na vjeronauk kao sva druga djeca, te što su neki članovi njezine obitelji bili članovi Saveza komunista, baš kao i dobar dio Hrvata prije toga doba presvlačenja uvjerenja i nove gorljivosti.

Knjiga sadrži nešto dirljivog i prijetećeg dokumentarnog materijala, školskih sastavaka, izrezaka iz novina, ‘pisama smrti’, koji pokazuje stanje ugroženosti i praksu ugrožavanja…

Naslovnica_4 brave

Komentiraj