FOTO: Otvoren novi Poduzetnički centar u Vrgorcu

Poduzetnički centar u Vrgorcu

Novi Poduzetnički centar u Vrgorcu projekt je vrijedan 1.5 milijuna kuna i služit će za poticanje razvoja poduzetništva i OPG-ova u poljoprivredi i ruralnom turizmu.

Prenosimo i ostatak priopćenja za medije:

“Prostor je osiguran prenamjenom i opremanjem postojeće građevine koju su koristili HZZO i političke stranke. Izuzev mladog tima iz Poduzetničkog centra, rekonstruirana zgrada moći će primiti minimalno šest poduzetnika-početnika koji će zadovoljavati uvjete javnog poziva i time ostvarivati mogućnost korištenja šest novoopremljenih radnih jedinica po simboličnim mjesečnim cijenama. Osim prostora, imat će aktivnu podršku u pokretanju i rastu inovativnog poduzetništva kroz inkubacijske programe.

‘Poduzetnički centar veliki je korak prema stvaranju novih radnih mjesta u našem gradu i otvara priliku za učenje, privlačenje investicija i osmišljavanje inovacija. Već ove godine osigurali smo kroz centar, i to bez službenih prostorija više od osam milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju raznih gradskih projekata. Sada smo potpisali i ugovore s četiri nova investitora, ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, a koji potječu iz automobilskog sektora, farmaceutske industrije, građevine i elektroinstalacije. Takvih prilika bit će u narednom razdoblju sve više i krećemo u nove projekte s puno entuzijazma. Vjerujemo da je ovo put ka zadržavanju ljudi u našem kraju, ne želimo odustati, dat ćemo svima razlog za ostanak“, izjavio je Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupnik.

U prvoj fazi vrijednosti 300 000,00 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja fondova Europske Unije je sufinanciralo projekt s 200 000,00 kuna, a druga faza projekta je u procesu evaluacije.

Otvorenju zgrade PC-a prisustvovali su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, postojeći i novi investitori Gospodarske zone Ravča te istaknutiji poduzetnici i poljoprivrednici s područja grada Vrgorca“, piše u objavi za javnost.

Komentiraj