Jučer je u popularnom okupljalištu mnogih ljubitelja sporta, zagrebačkom sportskom baru Brewbites, održano predstavljanje novog dizajna piva Pan.

Predstavljanju su nazočili brojni ljubitelji i vrsni poznavatelji ovog pića, među kojima su bili i redatelj Miran Kurspahić, glumac Enes Vejzović, glumice Tamara Garbajs i Ana Begić Tahiri, poznati hrvatski pivski sommelier Domagoj Jakopović Ribafish i mnogi drugi.

Novi, moderni izgled Pana okupljenima je, na stručan i nadasve zanimljiv način, predstavio naš priznati povjesničar umjetnosti i profesor na Studiju dizajna, Feđa Vukić. Istaknuo je kako je inspiracija za novo ruho piva Pan pronađena u hrvatskoj povijesti i jedinstvenom hrvatskom simbolu – pleteru.

Pleter je dugo vremena bio najčešće korišteni ukras, a nastao je prepletanjem vrpca, odnosno prutova. On je moderniziran, prilagođen sadašnjem vremenu, no i dalje nosi najbitnije odrednice koje ga čine univerzalno prepoznatim u cijelom svijetu. Unutar stiliziranog pletera, na novoj se etiketi tako smjestio vertikalno okrenut naziv Pan, komunicirajući vizualni identitet koji je istovremeno jednostavan, prepoznatljiv i moderan…

Pan ove godine obilježava svoj 20. rođendan postojanja na tržištu, što ga čini jednim od najmlađih u hrvatskoj pivskoj industriji.

Komentiraj