Svi s nestrpljenjem očekuju kako će izgledati spot hrvatskog predstavnika Jacquesa Houdeka na pjesmi Eurovizije. U Gradu Zagrebu je prošli tjedan snimljen spot pjesme ‘My friend’ čije se prvo prikazivanje očekuje uskoro.

Službeni videospot režira poznata redateljica Katja Restović koja iza sebe ima veliko iskustvo i izuzetne glazbene suradnje sa velikim brojem hrvatskih glazbenika i bendova te zadnjih godina surađuje i sa američkim tržištem.

“U posljednje vrijeme zaista biram spotove koje želim raditi, jer čovjek može biti kreativan jedino ako ga se nešto dojmi, a vremena imam zaista jako malo, jer me dokumentarna i igrana forma te pisanje potpuno zaokuplja. Kad bi dan imao 48 sati i kada bi postojala tableta za osm sati sna, ja bi bila presretna”, rekal je Katja Restović.

Trenutno je u tijeku montaža videa za ‘natjecateljsku’ pjesmu.

“Snimanje je bilo izvrsno, fizički vrlo zahtjevno, ali izuzetno kreativno. Sa Jaucquesom sam više puta odlično surađivala. Radila sam spotove za njegove pjesme: Miris žene, Kao kiše kap, Otkad nemam te Zid. Kako se ovdje radi o službenom spotu za Euro song našeg predstavnika, nije mi ovo prvo iskustvo. Režirala sam već videospot Doris Dragović još 1999. godine za pjesmu ‘Marija Magdalena’ s kojom je u Izraelu osvojila prestižno četvrto mjesto. Snimali smo u Zagrebu, a Jacques je okupio izuzetnu ekipu oko sebe i osim izvrsnog seta imali smo istu takvu pripremu, što posebno mogu zahvaliti njegovom manageru Mihovilu Beku, koji je stalno bio uz mene i cijelu moju ekipu. Moj prijatelj i dugogodišnji suradnik Josip Pino i njegova video produkcija Rose Art potpisuje fotografiju spota i post produkciju, a moja nezamjenjiva asistentica Ana Sever snimke BTH (behind the scenes) i službene fotografije sa snimanja. Čovjek koji se je brinuo i bio ‘zadužen’ da nas sve učini veselima i sretnijima te u svakom trenutku bude pri ruci – bio je Boris Kosmač”, otkrila je.

Svi sudionici (statisti i glumci) na snimanju bili su autentični karakteri priče koju su složili Jacques, Mihovil i Katja Restović.

“Snimali smo u Gradu Zagrebu na nekoliko gradskih lokacija, u studiju te van Zagreba, u prirodnom okolišu. Upoznala sam i puno novih ljudi, vrlo talentiranih i dragih. Uvijek me to nanovo iznenadi i oduševi, jer to je ono što naviše cijenim. Zbog toga puno puta mogu ‘preskočiti’ neke situacije i nastaviti dalje”, nastavlja Katja Restović uz osmjeh.

“Jacques i ja dijelimo sličan umjetnički senzibilitet te s užitkom radim na ovom projektu. Volim njegovu iskrenost i spontanost, britak um i elokventnost. Volim njegov šarm i toplinu. Cijenim njegov odabir karijere i stav kojim zastupa kvalitetu glazbe. Želim mu veliki uspjeh u Ukrajini i vjerujem da je ovo njegovo putovanje sasvim sigurno ‘s razlogom’, bez obzira na plasman. Dati ću sve od sebe da video spot i pjesma zajedno budu izvrsna cjelina koju ćemo prenijeti gledateljima. Pokušati ću prenijeti toplinu i emociju poruke koja slavi život kao čudo”, nastavlja.

Katja Restović trenutno je zauzeta s više projekata , nakon ljetnog odmora započinje s dužim boravkom u Rotterdamu te nakon toga New Orleansu. U Americi će dovršiti dokumentarni film koji je započela početkom prošle godine, a i u finalnim je pregovorima s producentima za njezin cijelovečernji igrani film ‘Vrata iskupljenja’ koji priprema posljednje četiri godine uz kolege Maxa Hozića, Zorana Trubića te Azeglia Picca.

Komentiraj