FOTO: Dvadeset godina poznate nacionalne akcije ‘Kupujmo hrvatsko’

Nacionalna akcija 'Kupujmo hrvatsko'

Na Trgu bana Josipa Jelačića održana je svečana proslava jubilarnog 20. rođendana poznate nacionalne akcije ‘Kupujmo hrvatsko’ Hrvatske gospodarske komore.

Tijekom dvodnevnog trajanja slavljeničke akcije u Zagrebu će se predstaviti preko 400 domaćih poduzetnika. Svoju potporu akciji iskazale su i brojni poznati dolaskom na svečanu proslavu, poput Roberta Kurbaše, Vanne, Renea Bitorajca, Mile Elegović, Kostadinke Velkovske, Jelene Perčin, Ane Begić, Zorana Šprajca, Mie Dimšić, Zijada Gračića, Damira Kedže, Matije Vuice i mnogih drugih, koji su s prisutnima podijelili svoje razloge kupovine domaćih proizvoda.

“Zašto to treba objašnjavati? Kupujem hrvatsko, jer želim podržati hrvatsku proizvodnju, jer vjerujem da su hrvatski proizvodi dobri i zapravo uglavnom zaista stvarno kupujem hrvatsko i jako sam zadovoljna”, rekla je Jelena Perčin.

“Kupujem hrvatsko zato što je najbolje, zato što je svjetsko, zbog toga što znam da time doprinosim da se hrvatski proizvod prodaje. Da opstaju domaći proizvođači, da opstaju radna mjesta. Naprosto, to je najbolje na svijetu”, izjavila je Matija Vuica.

“Kupujem hrvatske proizvode zato što ne postoji sumnja u njihovu kvalitetu, domaće je najbolje”, kratak je bio Zoran Šprajc.

“Moramo voljeti Hrvatsku kao zemlju, a Hrvatska je toliko bogata. Sve što se proizvodi znamo da je naše i definitivno najbolje”, prokomentirala je Kostadinka Velkovska.

“Volim kupovati hrvatsko, jer je domaće i drugačije, rađeno s ljubavlju i pridonosi boljitku svih nas”, izjavila je Mia Dimšić.

“Kupujmo hrvatsko treba postati stil života i trebamo ga živjeti 365 dana u godini“, jasan je bio predsjednik HGK, Luka Burilović.

Hrvatska gospodarska komora ovom akcijom, još od 1997. godine, promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nosioce prestižnih znakova ‘Izvorno hrvatsko’ i ‘Hrvatska kvaliteta’. Cilj akcije je osvješćivanje važnosti kupovine domaćih proizvoda radi očuvanja radnih mjesta i razvoja hrvatskog gospodarstva. Tijekom trajanja slavljeničke akcije u Zagrebu, svi zainteresirani mogu danas do 20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu razgledati ponudu najboljeg i najkvalitetnijeg od hrvatskog gospodarstva, uz promotivne cijene.

Komentiraj