WISH MAMA.HR

FOTO: Čarobni grad je u Muzeju Mimara vratio duh Svetog Nikole

Posebna i bajkovita priča dogodila se ove godine u našem dragom Gradu Zagrebu.

Po prvi put u Muzeju Mimara postavljen je jedan čarobni grad prepun mašte, djece i ljubavi – GRAD SVETOG NIKOLE.

Na samom otvorenju svoj novi grad posjetio je i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima te državna tajnica Ministarstva demografije, glavnog pokrovitelja, Margareta Mađerić. Podrška je to bila projektu kojim se ponovno vraća duh Svetog Nikole u naša srca i domove, a nositelji bogatog programa bila su djeca.

“Cilj je postignut i organizatorima ukazana velika čast da u srcu Zagreba imaju svoj grad, GRAD SVETOG NIKOLE. Diana Mikloš i Ivana Rora, čarobnice su koje su shvatile što nam u Zagrebu nedostaje. Grad Svetog Nikole, a slijedeće godine djeca će imati još veći grad, svoj grad”, rekao je Milan Bandić, koji je svečano otvorio vrata “Grada”.

Dva dana je “grad” bio ispunjen druženjem i darivanjem za mame i djecu, ali i sve koji duboko u sebi vjeruju u dobrotu i ljubav koju sobom nosi Sveti Nikola.

Organizator događanja Portal WISH MAMA.HR i njegovi dragi partneri Humanitarna udruga Fra Mladen Hrkač, Alis Pećarić Marić i stranica Čitaj knjigu, Glazbena udruga Opus i Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, HAI! – Hrvatske autentične igračke, Modna agencija MISS4MISS za male manekenke, te balerine HNK-a i vile zagrebačkih baletnih studija priredili su program kojem nitko nije mogao odoljeti.

“Jednostavno čarobno”, rekla je operna diva Antonella Malis, kojoj je ukazano povjerenje da čuva i pazi na djecu Grada Svetog Nikole.

Od svečanog otvaranja uz predivnu WISH mamu Anotnellu Malis koja je svojim čarobnim štapićem započela bajku, kroz nastupe teen benda i školske mjuze, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice ‘Crveni planet i Suli’ te knjige ‘Majka u meni’, do senzacionalne izvedbe mjuzikla ‘Anči’, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. I to nije bilo sve. Posebno iznenađenje bila je dječja modna revija, nastup legendarnih Malaca i posebna baletna plesne točke Mirte Todtling, koja je svoj nastup posvetila djeci humanitarne udruge Fra Mladen Hrkač. I još k tomu kostimirani plesni igrokaz plesnog studija Lana i ženske dječje klape Manda.

“Naš dragi domaćin, Sveti Nikola u svom gradu ustoličen u kraljevskoj stolici uz wish bor želja i maštanja, u zagrebačku je MIMARU vratio pomalo izgubljeni duh Nikole u ovom novim modernim vremenima. Miris cimeta i limuna, pjesme njemu u čast, djece i roditelja koji su imali svoj grad i svoje vrijeme. Upravo se zato i dogodio GRAD SVETOG NIKOLE. Da se vrati čarolija u srca malih i velikih. I vratila se, na sreću i radost svih nas, a Zagreb je dobio novo događanje GRAD SVETOG NKOLE”, rekla je Margareta Međerić.

Komentiraj