facebook.com

FOTO: Andrea Bocelli uskoro dolazi u Hrvatsku

Najpopularniji svjetski tenor Andrea Bocelli uskoro dolazi u Hrvatsku.

Porijeklom iz talijanske regije Toscane, Andrea Bocelli je na putove slave zakoračio 1992. nastupom na festivalu u San Remu. Ubrzo je slijedila iprva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, no najveća prekretnica bila je pjesma ‘Con te partiro’, čija je inačica u duetu sa svjetski poznatom sopranisticom Sarom Brightman, 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena.

Uz 15 studijskih albuma, tri albuma najvećih hitova, 80 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i brojna priznanja struke Andrea Bocelli suvereno vlada svijetom glazbe, u što se već tri puta uvjerila i hrvatska publika.

Pripreme za četvrti nastup (10. ožujka) u zagrebačkoj Areni u punom su jeku a očekivanja su, kao i svaki put, velika:

“Program predviđa dva dijela, najpoznatije operne arije i Bocellijeve najveće hitove, a obzirom da će se nastup održati dva dana nakon obilježavanja Međunarodnog dana žena prevladavat će romantično raspoloženje. Ipak, glazba nema ograničenja, tako da će u pripremljenom repertoaru moći uživati oba spola i sve generacije”, poručuje Alen Ključe, organizator nadolazećeg zagrebačkog koncerta i direktor Star Produkcije.

Komentiraj