FOTO: Akcijom policije riješene serijske pljačke novčarskih institucija u Zagrebu, Rijeci i Umagu

Riječka policija je uspješno riješila slučaj “serijskih” pljački pošti, banki i ostalih novčarskih institucija u Umagu, Rijeci i Zagrebu, koje su u razdoblju između kolovoza prošle i ožujka ove godine počinila četvorica hrvatskih državljana. Svi su završili u pritvoru, a iz policije navode kako je riječ o dugotrajnoj, zajedničkoj akciji riječke, crikveničke i zagrebačke policije.

Policija je na konferenciji za novinare objavila kako je sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima oko milijun i dvjesto pedeset tisuća kuna.

Počinitelji su maskirani i uz ozbiljnu silu i prijetnju vatrenim oružjem prema zaposlenicima novčarskih ustanova i djelatnicima zaštitarskih tvrtki otuđili novac. U svim slučajevima u objektima su bili i građani. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih, kao i vozila na crikveničkom području te na području Rijeke i Zagreba. Pretragama su pronađeni i oduzeti novac, vatreno oružje  i predmeti korišteni prilikom pljački.

Pljačkaši su odvezeni u pritvor uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Istraga se nastavlja.

 

Komentiraj