FORUM Kako umjetna inteligencija utječe na transformaciju društva?

Autor:

Unsplash

Sedmo izdanje foruma ICT-društvo, čija je okosnica ideja ICT-a kao tipa javne politike, a zadatak pokazati kako informacijsko-komunikacijske tehnologije utječu na transformaciju društva, održat će se 14. ožujka u Zagrebu u Kući Europe s početkom u 10h pod naslovom Umjetna inteligencija i demokracija: Politika u doba umjetne inteligencije.

Forum, u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije tematizira pitanje umjetne inteligencije u današnjem svijetu i društvu iz ekonomske, pravne i političke perspektive, analizirajući općedruštvene posljedice i utjecaje svakoga od tih aspekata.

Umjetna inteligencija kao tehnološki izum, ali i kao obrazovni, poslovni i sigurnosni fenomen koji izaziva tektonske promjene u raznim sferama društva zaslužuje i nalaže da se o njemu govori i raspravlja te da se društveni akteri prema njemu postave proaktivno i bez predrasuda.

Na tri panela ‘AI tehnologija i ekonomija. Algoritamska ekonomija i utjecaj umjetne inteligencije na globalna tržišta., zatim Pravna regulacija umjetne inteligencije u Europskoj uniji: Izrada politika upravljanja i nadzora nad umjetnom inteligencijom između rizika i sigurnosti te Umjetna inteligencija, demokracija i društvo: Može li zloporaba umjetne inteligencije odvesti u digitalne diktature 21.stoljeća?’ eminentni stručnjaci iz područja ICT-a raspravljat će o tome kako se hrvatsko društvo, poslovni svijet i politički akteri mogu i moraju pripremiti za revoluciju koju donosi umjetna inteligencija. Imajući to u vidu, sigurni smo da će ovaj važan i potreban događaj biti adekvatno popraćen i u medijskom prostoru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.