Ford Mustang Mach-E je najbolji sjevernoamerički SUV godine

Unsplash/Bram Van Oost

Ford Mustang Mach-E je proglašen za najbolji sjevernoamerički SUV godine, piše cnn.com.

Elegantni američki SUV je osvojio nagradu u velikoj konkurenciji (Genesis GV80 tvrtke Hyundai i Land Rover Defender) u ovoj prestižnoj kategoriji za 2021. godinu. Ova nagrada je posebno priznanje, jer brojni Amerikanci obožavaju i voze ovakvu vrstu automobila. Odluku o dodjeli nagrade je donio žiri od 50 novinara, koji rade u časopisima ili na portalima specijaliziranim za praćenje kretanja u autoindustriji i svijetu motosporta.

“Ove su se godine za nagradu kvalificirala 43 modela, a više od polovice bilo je neka vrsta SUV-a”, rekao je Gary Witzenburg, predsjednik odbora za dodjelu nagrada North American Car, Truck and Utility of the Year Awards.

Mustang Mach-E je prvi Fordov u potpunosti električni automobil. Ovaj model je poseban i po tome što ima četvero vrata, a nosi naziv serije Mustang. Istaknimo i kako je kompanija Ford osvojila nagradu u kategoriji najboljeg kamioneta za 2021. godinu. Novi F-150 je odnio najviše glasova ispred modela 1500 TRX tvrtke Ram Trucks i novog Jeep Gladiatora. Automobilska tvrtka Hyundai je osvojila nagradu za Automobil godine s modelom Elantra.

Komentiraj