FILMSKA PRIČA Radio je na benzinskoj, a Štimac ga zvao u Hajduk: ‘Otišao sam samo s četkicom za zube, nisam imao ni kaladont’

Autor:

26.05.2005., Split - U uzvratnom susretu finala Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka je, nakon sto je u prvom susretu bila bolja s 2:1, i na Poljudu svladala Hajduk s 1:0. Prvi je to trofej Rijecana od hrvatske neovisnosti. U bivsoj drzavi dva puta su osvajali naslov u kupu, a proslo je 26 godina od kada su osvojili zadnji trofej. Dario Damjanovic."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dario Damjanović završio je svoju igračku karijeru u kolovozu 2020 godine. Bivši reprezentativac BiH danas je trener Čelika iz Zenice, a u karijeri je, između ostalog, od 2004. do 2008. godine igrao za Hajduk.

Za Bijele je u tom periodu upisao 36 nastupa, a u podcastu (IN)Direkt se prisjetio kako je izgledao njegov dolazak u Hajduk. Kaže kako ga je u Split doveo Igor Štimac, a netom prije je u Modriči počeo raditi na benzinskoj.

“Sjedio sam u kafiću s prijateljima, a tada je bilo popularno da ljudi zovu s lažnih brojeva i lažno se predstavljaju kao novinari. Meni zazvonio telefon, vidim hrvatski broj, s druge strane se čovjek predstavio kao Igor Štimac. Bio sam iznenađen, ništa nisam povezao. Kad me pitao jesam li zainteresiran da dođem u Hajduk, rekao sam da mi nije do zezancije u tom trenutku jer sam već dogovorio s ujakom da radim kod njega na pumpi.”

OKRŠAJ DRAGULJA Tko će odlučiti Kup: Dinamov najskuplji eksponat ili jedan od najboljih asistenata u Europi?

Damjanović je tada zarađivao oko 100 eura: “Rekao mi je samo da imam vremena sutradan do 12 sati da dođem na Poljud ako želim. Rekao sam mu da nemam kako doći do tada, a on je samo odgovorio – tko ima želju, nađe način. Rekao sam sve to prijateljima, oni su se smijali i govorili da se sa mnom netko šali.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.