facebook.com

FESTIVAL AJ CHA Veliki Dinov party na splitskoj rivi i koncert Psihomodo Popa

Festival ‘AJ CHA’ posvećen Dinu Dvorniku, održat će se po drugi put u Splitu na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija od 16. do 18. kolovoza.

Festival je zamišljen kao podsjetnik na njegovu bezvremensku glazbu i suradnje. Na ‘AJ CHA’ sudjelovat će glazbenici, Dinovi kolege i prijatelji te afirmirani i neafirmirani bendovi i DJ-i.

Istaknimo posebno najveći Dinov party ikad – ‘Ritam ludnica’, riječ je o koncertu s Dinovim hitovima, funk klasicima i najjačim plesnim DJ-om na “najpoznatijoj rivi na svitu”, koji će se održati prvog dana festivala, u četvrtak (16. kolovoza). 

Ulaz na događanje je potpuno besplatan, a već dan kasnije u petak (17. kolovoza) očekuje vas kocert poznatog banda Psihomodo Pop u samom centru grada na Bedemu Cornaro.

Grupu s Dinom povezuje veliko prijateljstvo. U godini kada obilježavaju tridesetu godišnjicu objave svog prvog studijskog albuma ‘Godina Zmaja’, nakon velikog koncerta na zagrebačkoj Šalati, ovaj nastup će biti i svojevrsna posveta Tigranu Kaleboti, Splićaninu, bubnjaru Psihomodo Popa koji je preminuo u prosincu prošle godine.

Vrhunac festivala svakako je koncert ‘Dubioze Kolektiv’ na Starom Hajdukovom igralištu u subotu (18. kolovoza). Obradom Dvornikove pjesme “Treba mi zraka“ otvorili su si vrata ka festivalu, njihova glazba odiše punkom, reggaeom, dubom, skaom i rockom te nosi snažne političke i životne poruke.

Lokacije za održavanje festivala pomno su odabrane, a radi se o mjestima koje grad povezuju s poznatim hrvatskim glazbenikom Dinom Dvornikom.

Komentiraj