FERRAGOSTO WINTER JAM Jednodnevno zimsko izdanje slavonskog festivala

Ferragosto JAM, Nikola Radovani, Filip Bušić, Samir Ceric Kovacevic

Jednodnevna zimska inačica najvećeg slavonskog glazbenog festivala, Ferragosto Winter JAM, će se održati u petak 18. siječnja u Vintage Industrialu.

Na glavnoj pozornici nastupit će punk rock bend ‘Čovek bez sluha’, predvođen Mikijem Radojevićem, poznatim i kao frontmenom regionalnih legendi ‘Six Pack’.

Pozornicu će s njima dijeliti ‘One Step Away’, furiozni punk rockeri već najavljeni i za novo izdanje glasovitog festivala Punk Rock Holiday te melodična punk rock/pop punk trojka ‘Proleter’ koja zvukom dočarava scenu kakvu su tvorili bendovi Blink 182, Green Day, NOFX, The Offspring.

Lineupu se pridružuje i makarski bend ‘Rezerve’. Skrojeni pod utjecajem Đavola, Idola i Psihomodo Popa igraju na kartu neodoljivo poletnog i šarmantnog retro rocka. Album prvijenac ‘Ravno u zamku’ našao se na velikom broju godišnjih lista kritičara kao svježe otkriće, a njihov live nastup smatra se pravom plesnom poslasticom.

Druga, akustična pozornica zvana Šank stage ugostit će cijenjenu rock i jazz pjevačicu Zdenku Kovačiček. Na proteklom Ferragostu svojom zavidnom energijom i smislom za humor očarala je mladu publiku, a sada se ponovno vraća u ferragostovsko okružje, naoružana novom pjesmom “Jutarnja frka”, prvom najavom nadolazećeg albuma. Lineup ove pozornice podebljat će ‘JeboTon Ansambl’, veseli i neopterećeni kolektiv bendova (Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato i Trophy Jump) poznat po čestim i uvijek rado primjećenim akustičnim uličnim svirkama. Na Šank stage popet će se i Domagoj Šimek, talentirani autor sjajne sposobnosti transformiranja vokala iz gnjevnijeg, kakvog njeguje kao frontmen benda ‘She Loves Pablo’, u mirniji i ležerniji kojim je ovladao na hvaljenom albumu prvijencu ‘Atlas On My Hoof’, svom prvom solo izdanju iz 2018.

Podsjetimo kako se Ferragosto JAM 12 održava od 2. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru.

Komentiraj