Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Fašnička vlast preuzela ključeve grada Samobora

Samobor je uz pjesmu i veliko veselje ušao u svoje najrazigranije razdoblje – vrijeme u kojem vladaju maske na 193. Samoborskom fašniku, priopćila je u petak navečer Press služba Samoborskog fašnika

Sve do 5. ožujka gradom će vladati provjerena i marljiva ekipa – Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal, koji su 22. veljače uzeli ključeve iz ruke gradonačelnika Kreše Beljaka i najavili da se “posel deli na fašničkoj baušteli”.

No, kako se navodi, nije sve proteklo glatko, jer je u povuci – potegni sistemu ključ iz gradske škrinjice završio u rukama zamjenika župana Zagrebačke županije Hrvoja Frankića pa je tek brzom reakcijom fašničkih suverena spriječeno da županijske službe preuzmu kontrolu.

Na kraju je sve završilo kako je trebalo, na radost brojnog okupljenog fašničkog puka.

Prvi potez Princa, Srake, Suca i Fiškala nakon preuzimanja vlasti  bio je da pozornicu prepuste mladima, a tu priliku iskoristili su učenici samoborskih srednjih škola.
Potom je fašnička vlast, ističu, pozvala sve da se maskiraju, jer najbolje maske i ove godine čekaju bogate nagrade sponzora.

Za vrhunac prvog dana 193. Samoborskog fašnika i ustoličene Slobodne Fašničke Republike pobrinuo se Mladen Grdović sa svojim bendom, a priliku za oprobati se u novoj ulozi, kad je već ostao bez posla,  iskoristio je “bivši” gradonačelnik Beljak primivši se mikrofona.

Program 193. Samoborskog fašnika u subotu, 23. veljače, u prijepodnevnim satima bit će u znaku dječjih maski.

Na Trgu fašničkih velikana u prijepodnevnim satima predstavljaju se  maskirane skupine dječjih vrtića i škola iz Zagreba i okolice te ostalih gradova, uz prigodni glazbeni program.

Na posebno ukrašenom Trgu srakinih mališana od 11 do 17 sati održavaju se majstorski tečajevi u Fašničkom učilištu.

U pauzama od učenja i sporta tu su i razne predstave, ulični zabavljači, bubnjari, pjevači, pantomimičari, veliki luna park i ostala fašnička uživancija.

Na klizalištu pak (prostor bivše vojarne) od 14 do 16 sati održat æe se Fašnički klizački triatlon – sportske igre za cijelu obitelj.

Na glavnoj pozornici u popodnevnim sati nastupaju plesači PK Balans te grupe King size i Krivi smjer, a od 18 sati predstavljaju se maskirane skupine iz Zagreba, Međimurja, Primorja i Dalmacije te susjedne Slovenije. Glavna glazbena atrakcija večeri bit će nastup Nene Belena i Fiumensa.

Komentiraj