Farčić: Uhićena bivša šefica Bandićeve stručne službe “kooperativna i sudjeluje u postupku”

Ivo Farčić, odvjetnik Andree Šulentić, u srijedu uhićene bivše šefice stručne službe gradonačelnika Zagreba, izjavio je za N1 kako je njegova branjenica “kooperativna u postupku i sudjeluje u njemu”.

“Nažalost, ja očekujem da joj se na teret stavlja sumnja da je počinila kazneno djelo iz članak 297, a to je zlouporaba položaja i ovlasti”, tvrdi Farčić.

Na pitanje o kojem se razdoblju radi, kaže: “To je razdoblje o kojem ja mogu i koliko sam shvatio iz šture pouke o pravima koje imam, to bi se događalo već u vrijeme prije ovih zadnjih izbora, u ovih zadnjih 10-ak mjeseci”.

Kaže da uhićenjem nitko nije zadovoljan, pa tako ni njegova branjenica. “Ona je kooperativna u postupku i sudjeluje u njemu. Ništa što ja sad kažem nije naznaka budućeg ponašanja zato jer mi nemamo decidiranu optužbu. Naravno da u situaciji kad nemate decidiranu optužbu postupate u skladu sa svojim interesima, prvenstveno interes je da se utvrde točne činjenice. Kad se utvrde činjenice, mi očekujemo da neće biti razloga da se vodi ovaj postupak”, rekao je Farčić.

Ističe kako za segment istrage u kojem on sudjeluje pretraga još uvijek traje. “To je pretraga prostorija u Gradskom poglavarstvu. U tim pretragama se uvijek uzimaju tipične stvari. Ono što je najviše na meti su sredstva komunikacije i računala”, kazao je.

U tijeku velika akcija policije i USKOK-a, među uhićenima je glavni ravnatelj HRT-a, Bandićevi vozači, ‘Kralj Adventa‘

Komentiraj