U tijeku velika akcija policije i USKOK-a, među uhićenima je glavni ravnatelj HRT-a, Bandićevi vozači, ‘Kralj Adventa‘

U srijedu ujutro policija i USKOK na području Zagreba provode novu veliku akciju.

Jutarnji navodi da se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhićenima je, piše list, nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

U tijeku je i pretres stana glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića na Tuškancu.

Večernji list piše da je uhićen zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog nekog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja. Spominje se i njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom ‘Vrtovi svjetla’ na lokaciji bivše tvornice. Među privedenima je, javljaju mediji, i Lončarić.

Od srijede ujutro u akciji su privedeni Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”.

Oglasili su se iz Grada Zagreba

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, naveli su.

Tomašević najavio pressicu u podne

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas će u podne u zgradi gradske uprave održati press konferenciju na kojoj će govoriti u današnjim uhićenjima u Zagrebu.

Dario Juričan: “Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike!”

“Uskok opet hapsi vrijedne poduzetnike! Krajina, Mohenski, Čeklić”, napisao je na Facebooku Dario Juričan, uz link na najavu filma ‘Kumek’ – ‘udruženi adventski poduhvat.

Sandra Benčić: “To i nama olakšava posao obračuna s kriminalom bivše vlasti”

“Čujem adventske zvončiće”, ironično je rekla Sandra Benčić komentirajući uhićenja u Zagrebu. Dodala je i da će čestitati Dariju Juričanu na ovim uhićenjima.

Sandra Benčić: “Ova uhićenja olakšavaju obračun s kriminalom bivše vlasti, čestitat ću Juričanu na ovim uhićenjima”


Uskoro opširnije…


Sredinom lipnja, podsjetimo, policija i USKOK proveli su akciju u Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, tvrtku za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

U aferi s namještanjem poslova uhićeni su šef GSKG Neven Blažević, vlasnik tvrtke Kum, Grading Mario Jurinić te poduzetnici Slaviša Veljković i Davor Režek, vlasnikci manjih zagrebačkih tvrtki za izvođenje građevinskih radova Exact d.o.o. te Daglop i Skela gradnja.

Prema optužbama, Blažević je u proteklih godinu i pol dana u zamjenu za mito, dodjeljivao poslove trojici privatnih poduzetnika, odnosno njihovim građevinskim tvrtkama. Istražitelji sumnjaju da je jednome od trojice osumnjičenih poduzetnika zaposlio suprugu u GSKG.

Komentiraj