Marko Prpic/PIXSELL

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU Hrgović u finalu, Sep brončani

Hrvatski superteškaš Filip Hrgović plasirao se u finale Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu, on je u polufinalu podijeljenom odlukom sudaca sa 2-1 svladao Rumunja Miheija Nistora. U finale se u poluteškoj kategoriji nije uspio plasirati Hrvoje Sep, bolji od njega je jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0 bio Irac Joe Ward.

Hrgović je protiv Nistora odlično krenuo, te su sva tri suca prvu rundu dodijelila njemu. No, u drugoj rundi Nistor je bio aktivniji što je dvoje sudaca honoriralo i njemu dalo prednost. Ipak, u trećoj rundi Hrgović je zadao nekoliko preciznih udaraca koji su se vidjeli i na Nistorovu licu. Ipak, samo su dva suca, Azer i Turčin dali pobjednu našem boksaču, dok je kanadska sutkinja prednost dala Nistoru. Azerbajdžanski sudac borbu je bodovao 30-26 u korist Hrgovića, turski 29-28 za našeg borca, a kanadska sutkinja je dala prednost Nistoru od 29-28.

 

  • U subotnjem finalu Hrgović će se boriti protiv Nijemca Floriana Schulza koji je u drugom polufinalu tehničkim nokautom svladao Bugarina Petera Rumenova Belberova.

 

Sep je ponovio uspjeh iz Ankare otprije četiri godine kada je također osvojio brončano odličje. Protiv europskog prvaka iz Ankare, Irca Warda bio je u podređenom položaju poglavito u prve dvije runde koje su sva tri bodovna suca dodijelila Ircu. U trećoj rundi Sep je popravio dojam, ali bilo je premalo za preokret. Jedan je sudac borbu ocijenio sa 30-27, a dva sa po 29-28 za Warda.

Pobjednik protiv Mattea Komadine u četvrtfinalu, Nizozemac Enrico Lacruz izgubio je svoj polufinalni dvoboj od Britanca Josepha Cordine, pa Komadina nije uspio izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Dohi u listopadu.

Komentiraj