Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je kako Hrvatska u utorak neće prepustiti loptu Španjolskoj te će tražiti pobjedu preko veznog reda koji bi trebao stvarati prilike pred vratima aktualnih europskih prvaka.

“Mi nismo Turska ili Češka. Nećemo pokloniti loptu Španjolcima. Upravo suprotno. Kvalitetni smo a prvo nogometno pravilo kaže da onaj tko drži loptu ima moć na terenu. Otvorit će se bitka, u pozitivnom smislu te riječi, za loptu. Nakon toga bit će ključno iskoristiti prilike”, izjavio je Šuker u telefonskom razgovoru za španjolske sportske novine Marca.

Hrvatska i Španjolska u utorak u 21 sat igraju posljednju utakmicu u skupini D na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Španjolci su vodeća momčad sa 6 bodova, Hrvatska je druga s 4, a slijede Češka s bodom te Turska bez bodova.

“Svatko igra da bi pobijedio. Španjolska je, pak, jedna od najboljih momčadi na planeti – voli držati loptu u nogama, iskusna je.  Kada čuješ imena reprezentativaca, jedno po jedno, uplašiš se. Španjolska je jedna od favorita za osvajanje Eura”, izjavio je bivši napadač Seville i Real Madrida koji smatra kako je snaga Hrvatske u veznom redu.

“Modrić je odigrao dvije velike utakmice te se, za dobro čitave ekipe, nadam da će odnijeti priznanje najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva. No, pazite, Rakitić također igra na vrhunskoj razini. Imam veliko povjerenje u naše vezne igrače i čitavu momčad”, rekao je Šuker koji je kao igrač s Hrvatskom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

“Sada se nalazimo pred trećom utakmicom na Euru, treba ići korak po korak. Samo razmišljamo o ovih 90 minuta protiv Španjolske”, napomenuo je. Šuker je u Francuskoj prije 18 godina ponio nagradu Zlatna kopačka za najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva no ne želi uspoređivati sadašnju reprezentaciju s tadašnjom.

“Nije poželjno stavljati preveliki pritisak na igrače. Znamo da smo kvalitetni ali to je potrebno dokazati na terenu”, rekao je i dodao kako uoči utakmice u utorak postoje svi sastojci kako bi gledatelji uživali u velikoj predstavi.

“Igramo na odličnom stadionu, poznajemo se jako dobro jer puno hrvatskih nogometaša igra u španjolskoj ligi, ulog je prvo mjesto u skupini…”, istaknuo je Šuker.

Upitan o ubačenim bakljama na teren tijekom utakmice protiv Češke u petak rekao je kako “ti huligani žele nanijeti štetu zemlji a ne samo reprezentaciji”. “Želim jasno reći: Nasilnici neće pobijediti, nogomet se igra na terenu. Država će poduzeti mjere i napraviti sve moguće kako bi se borila protiv njih. Trebamo slijediti put kojeg je utrla Engleska”, rekao je. “Godinama plaćamo kazne koje su premašile 900.000 eura. A nogometna smo momčad. Samo se time bavimo, onim što je na terenu, posvećeni smo samo igri. Naš jedini cilj je koncentrirati se na događanja na travnjaku te postići nešto veliko za povijest našeg nogometa”,  zaključio je Šuker.

Komentiraj