Etno večer s Dunjom Knebl u Močvari

Press/Dunja Knebl & Kololire

 

Etno večer s Dunjom Knebl će se održati u srijedu, 22. siječnja, u klubu Močvara.

Ako još niste slušali nove glazbene čarolije Dunje Knebl & Kololire uživo, uskoro se pruža mogućnost za to. Prošlo je godinu dana od njihovog zadnjeg nastupa u klubu, a za to vrijeme su se nanizali rezultati novih suradnji. Na Danima hrvatskog filma video za pjesmu “Za škrlakom cimer”, budući Kololirin album, uvršten je u natjecateljski dio programa.

U međuvremenu je Dunja ostvarila još jednu suradnju s najmlađim članom Kololire, Rokom Margetom, nagoviještenim promo videom. Pjesma se nalazi na albumu ‘Svilarica svilu prede’ (2019.) u vlastitoj nakladi na Bandcampu.

Prije nekoliko dana album je ušao na Transglobal World Music Chart, jednu od najprestižnijih svjetskih lista albuma, gdje najbolje albume bira čak 50 svjetskih glazbenih urednika.

Nedavno je objavljen i video za pjesamu “Dojdi grličica”.

Album sadrži 14 tradicijskih pjesama iz pretežito sjevernih krajeva Hrvatske (Međimurja, Podravine, Slavonije, Turopolja…) u neobičnim i zanimljivim aranžmanima koji iznenađuju zvukom egzotičnih instrumenata, kao što su indijski harmonij, ukulele, kalimba, sansula, swarmandal, tanpura, tapan, frame drum, različite egzotične frule i frulice, od indonezijske do irske te najrazličitije sitne perkusije/šuškalice.

Posjetitelji će moći pogledati videospotove, kušati Dunjine etno-zalogaje dobrodošlice…

Komentiraj