Ethan Hawke glumi Nikolu Teslu u filmu koji se bavi i njegovim ljubavnim životom

U američkim kinima će se 21. kolovoza početi prikazivati film „Tesla“ u kojem Nikolu Teslu glumi Ethan Hawke. Tim povodom objavljen je foršpan za film u kojem Teslinog konkurenta Thomasa Edisona glumi Kyle MacLachlan, a sve u režiji Michaela Almereyda.

Film „Tesla“ imao je premijeru početkom veljače na filmskom festivalu u Sundanceu. 61-godišnji redatelj Michael Almereyda tada je rekao kako je scenarij za ovaj film napisao još 1983. godine, te da ga je trebao režirati slavni poljski redatelj Jerzy Skolimowski. Glavnu ulogu, Nikolu Teslu, trebao je glumiti Jack Nicholson, ali taj film nikada nije snimljen. Michael Almereyda je izvukao scenarij iz svoje arhive i zaključio da je sada vrijeme da snimi taj film.

Almereyda je kazao kako ga je zanimao privatni, romantični dio života Nikole Tesle za što se smatralo da nije postojalo. Ipak, redatelj tvrdi kako je Tesla imao poseban odnos sa Anne Morgan, kćerkom J.P. Morgana, koji je financirao Teslu početkom 20. stoljeća. Za to nema čvrstih dokaza, pa  Almereyda tvrdi kako je njihov odnos nu filmu njegova interpretacija mogućih događaja.

Prošle godine Tesla je viđen u filmu „Rat struja“ kada ga je glumio Nicholas Hoult dok je Thomasa Edisona glumio Benedict Cumberbatch.

Komentiraj