Epidemiologinja HZJZ-a: “Mladi kad već moraju ići u klubove neka idu u one na otvorenom”

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer komentirala je brojke vezane uz zarazu koronavirusom u Hrvatskoj i prilikom gostovanja u RTL-u Danas poslala važnu poruku mladima koji je sve više među zaraženima, a i dalje su najveći problem klubovi.

Noćni klubovi i mladi pod posebnim povećalom

“Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more, Splitsko-dalmatinska, ličko-senjska, zadarska, šibensko-kninska jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima”, kazala je.

“Apeliramo na mlade kad već moraju ići u klubove neka idu u klubove na otvorenom”

“Apeliramo na mlade kad već moraju ići u klubove neka idu u klubove na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova – postoje odluke, preporuke Stožera Civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekciskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade – poštujte epidemiološke mjere, bit će vam lakše da imamo što manje, što manje novooboljelih.”

Komentiraj