eObnova: Predstavljena nova digitalna platforma za podnošenje zahtjeva

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u četvrtak je na sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio novi sustav za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada – eObnova. Ovaj bi sustav trebao ubrzati postupak podnošenja i zaprimanja zahtjeva za obnovu, prenosi HRT.

“U suradnji s tvrtkom APIS IT izradili smo sustav ‘eObnova’ u želji da našim građanima maksimalno olakšamo postupak podnošenja zahtjeva za obnovu te im u tu svrhu ponudimo više različitih mogućnosti”, istaknuo je ministar Horvat te napomenuo da je dokumentacija koju je potrebno priložiti već znatno smanjena.

Pristup aplikaciji za sve fizičke i pravne osobe omogućen je putem sustava e-Građani, a za ulaz preko NIAS-a biti dovoljna vjerodajnica razine 3.

“Naš fokus je sada na izdavanju prvih odluka o obnovi, kako bi iste bile upućene prema Fondu i Središnjem državnom uredu na operacionalizaciju i početak organiziranja obnove”, rekao je Horvat.

Ministar je najavio da će se od 15. ožujka u centru Zagreba otvoriti vrata Informativnog centra ‘Obnova’, u kojem će se na jednom mjestu naći službenici Ministarstva, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te djelatnici Pravne klinike.

“Želimo biti maksimalno prisutni na terenu, tako da građanima postupke podnošenja prijave za obnovu učinimo što jednostavnijim”, kazao je te istaknuo da će građani u informativnom centru moći dobiti sve informacije i savjete, a također će biti u mogućnosti predavati zahtjeve za obnovu.

Komentiraj