EMOTIVAN OPROŠTAJ Riječi Julije Navaljne odjeknule svijetom: ‘Sigurno ćemo se sresti jednog dana, volim te’

Autor:

epa11166018 Yulia Navalnaya, the widow of Alexei Navalny, takes part in a meeting of European Union foreign ministers in Brussels, Belgium February 19, 2024.  EPA/YVES HERMAN / POOL

EPA/YVES HERMAN / POOL

Tisuće Rusa izvikivale su ime Alekseja Navaljnog dok je oporbeni čelnik pokapan u petak u Moskvi i poručili vlastima da im neće oprostiti njegovu smrt.

Aleksejeva majka Ljudmila i otac Anatolij sagnuli su se nad otvorenim lijesom i posljednji ga put poljubili, uz zvuke manje skupine glazbenika.

‘Ne znam kako živjeti bez tebe’

Julija Navaljna, udovica oporbenog lidera, odala je počast suprugu na X-u, zahvalivši mu za “26 godina apsolutne sreće”.

“Ne znam kako živjeti bez tebe, ali dat ću sve od sebe da te tamo gore učinim sretnim zbog mene i ponosnim na mene. Ne znam hoću li uspjeti, ali pokušat ću”, navela je Navaljna koja se nalazi izvan Rusije.

“Sigurno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za tebe, i imam toliko pjesama za tebe, glupih i smiješnih, općenito, da budem iskrena, strašne pjesme, ali one su o nama, i stvarno sam ti htjela dopustiti da ih slušaš.

I stvarno sam htjela gledati kako ih slušaš, smiješ se i onda me grliš. Volim te zauvijek. Počivaj u miru”, rekla je Julija Navaljna.

NOVA PUTINOVA META Tko je Julija Navaljna? Njen suprug govorio je da je ‘radikalnija’ od njega

Više tisuća ljudi odalo je počast Navaljnom na groblju i ispred Crkve Ikone Majke Bože u jugoistočnoj Moskvi gdje su svećenici održali kratki obred prije nego što je tijelo preneseno na groblje.

U Moskvi pokopan Aleksej Navaljni, Rusi mu masovno došli odati počast. Snimke sa sprovoda su nestvarne…

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.