Ema Sgardelli osvojila turnir Svjetske karate lige serije A u Vancouveru

Autor:

18.11.2017.,  Zagreb, Dom sportova - XV Zagreb Karate Fest, Karate Top Ten medjunarodni turnir u karateu. Finalna borba, Ana Marija Bujas Celan i  Hana Antunovic."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska karatistica Ema Sgardelli osvajačica je zlatnog odličja na turniru Svjetske karate lige serije A u kanadskom gradu Vancouveru u kategoriji do 50 kilograma.  Sgardelli  je pobijedila u svih pet susreta. Na putu do završnice svladala je Čileanku Fernandu Vegu 8-4,  Amerikanku Giu Mazzu 4-0, Kanađanku Yaminu Lahyanssu 8-4, a u polufinalu još jednu američku predstavnicu Evu Alexander sa 3-2. U finalnom susretu Sgardelli je bila bolja od Talijanke Asie Agus sa 1-0. 

“Izuzetno sam sretna i ponosna što sam nakon tri velika izgubljena finala osvojila dugo očekivano zlato”, istaknula je mlada Sgardelli.

Lea Vukoja u Kanadi je osvojila pojedinačnu broncu u kategoriji do 68kg. Vukoja je nadvisila Kanađanku Jade Fahey 9-1, a potom izgubila od kasnije finalistice Japanke Ayumi Yatoji 6-3. U repasažu Vukoja je bila superiorna nad  Amerikankom Malek Hussein 7-2, a u susretu za brončano odličje nadivisla je i Brazilku Hellen Barbaru Rodrigues sa 3-0.  “Nakon osvojenog ekipnog srebra na EP, drago mi je da sam na Svjetskoj ligi, ovaj put u pojedinačnoj konkurenciji uzela brončanu medalju. Ovo nam je odlična priprema i provjera forma za nastavak sezone”, riječi su brončane hrvatske reprezentativke.

Leon Tomljanović i Aleksandar Kalabić (-75 kg)  bili su slobodni u 1. kolu . Tomljanović je u nastavku pobijedio Nijemca Lukasa Westmanna 3-0, ali i ispao zbog poraza od Pakistanca Saadi Abasa Ghurama 4-0. Kalabić je najprije bio uspješniji u okršaju s Nijemcem Zelalom Erdoganom 4-0, ali je nastup završio u sudačkom preglasavanju s Amerikancem Jaredom Smithom, nakon meča u kojem nije bilo bodova.

Ema Juričić (-61 kg) oprostila se porazom na “senshu” ili pravilo prvog osvojenog boda od Poljakinje Weronike Mikulske nakon što je trominutna borba završila 3-3. Nou Rumenjaka (-60 kg) zaustavio je Kazahstanac Alishersharip Konjsbek bodovnim učinkom 2-1, a Stjepan Štimac nakon što je bio slobodan u 1. kolu, izgubio je od Čileanca Tomasa Fuentesa Freire 5-0.

U Vancouveru je sudjelovalo 587 karatista iz 64 zemlje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.