UOČI KLANOVSKOG OBRAČUNA OKO PODRAVKE uzdanice HDZ-a u ime premijera prijetile su većinskim dioničarima napuštanjem sjednice Nadzornog odbora, ukidanjem obveznih mirovinskih fondova i medijskim napadima na njihove predstavnike

Ucjene, prijetnje i zastrašivanja u ime premijera Andreja Plenkovića prethodile su imenovanju Marina Pucara na čelo Podravke. To je sukus ponašanja pojedinih predstavnika HDZ-a prema članovima nadzornog odbora Podravke koji su ondje postavljeni iz kvote obveznih mirovinskih fondova i prema pojedincima unutar Podravke. To su za Nacional potvrdila dva neovisna izvora bliska vrhu Vlade.

Te dosad nepoznate dramatične okolnosti ostale su u sjeni gotovo posve javnog prepucavanja oko toga koja će interesna grupacija unutar HDZ-a, ona Gorana Marića ili Damira Krstičevića, dvojice ministara u Vladi, na čelo Podravke postaviti svog eskponenta.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakDAČIĆ: ‘Želimo brže pregovore s EU-om, ali bi nas Hrvatska opet mogla blokirati’
Sljedeći članakPREMIJER PLENKOVIĆ: ‘Građani neće osjetiti povećanje cijene plina’
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.