Pixsell

EKSKLUZIVNO TKO JE DOPUSTIO da se u hidroelektranu ugradi visokozapaljivi poliester

Otkrivamo skandaloznu istinu zašto se 10. siječnja u HE Dubrovnik tako naglo razbuktao tragični požar koji je ubio trojicu radnika

Preliminarno izvješće točno pokazuje tko je bio naručitelj, a tko izvođač obnove svoda strojarnice na koji je postavljen valoviti poliester Guttagliss klase F, ali se još istražuje je li to bilo zbog nemara ili korupcije i tko je za to odgovoran

Dva neovisna izvora upućena u istragu okolnosti pod kojima je 10. siječnja izbio požar u dubrovačkoj hidroelektrani smještenoj u Platu u Župi dubrovačkoj, otkrila su Nacionalu dijelove sadržaja preliminarnog izvješća o uzrocima tog incidenta koji je odnio tri ljudska života.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

‘Projektni biro Split nije sklopio Ugovor s HEP-om o nadzoru HE Dubrovnik’

Poštovani,

obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika tvrtke PROJEKTNI BIRO SPLIT d.o.o. iz Splita, Ivana Gundulića 42, OIB: 28967682658, a vezano za dio članka autora Berislava Jelinića, pod naslovom “TKO JE DOPUSTIO DA SE U HIDROELEKTRANU UGRADI VISOKOZAPALJIVI POLIESTER KOJI TAMO NIKAKO NIJE SMIO BITI”, (a koji se interpukcijski obogaljen naslov, koči i na naslovnici uvaženog tjednika od 05. veljače 2019. godine, u kojem broju je sporni tekst objavljen).

Konkretno, spornim se ukazuje, posebno istaknut i prigodno uokviren, prateći dio rečenog članka naslova “OBNOVU HE VODILA TVRTKA POVEZANA S BIVŠIM ČLANOM UPRAVE”. U rečenom su tekstu iznesene netočne i nepotpune informacije sve u smislu čl. 40. st. 1. Zakona o medijima.

Elem, nije točno da je “Hrvatska elektroprivreda u veljači 2012. godine odobrila 5,5 milijuna kuna vrijedan posao izrade i nadzora projekta Hidroelektrane Dubrovnik tvrtci koja je bila u donedavnom suvlasništvu Rodoljuba Lalića”. Nadalje, nije točno da je “Dana 27. veljače 2012. Povjerenstvo odabralo PBS-ovu ponudu i predložilo Nadzornom odboru njeno prihvaćanje.”

Pored toga nepotpuna je informacija kako je “direktor Pogona HE Dubrovnik Ivo Miletić predložio Nadzornom odboru da se ugovor potpiše”.

Potpuna informacija jest da; tvrtka PROJEKTNI BIRO SPLIT d.o.o. nikada nije sklopila ugovor sa Hrvatskom elektroprivredom vezano za konkretan natječaj (po pokrenutom otvorenom postupku javne nabave objavljenom u elektroničkom oglasniku javne nabave 31. siječnja 2012. godine, raspisanom po naručitelju HEP PROIZVODNJA d.o.o., a radi izrade glavnog i izvedbenog projekta, projekta izvedenog stanja i projektantskog nadzora HE Dubrovnik), već je predmetni postupak odlukom naručitelja od 31. srpnja 2012. godine – poništen!

Slijedom iznesenih činjenica, jasno kako je i konstatacija sadržana u naslovu spornog dijela članka o tomu da je – “OBNOVU HE VODILA TVRTKA POVEZANA S BIVŠIM ČLANOM UPRAVE”, a temeljem prethodno označenog postupka javne nabave – u cijelosti netočna.

Na tragu gornjeg, upućujemo na objavljivanje ovog ispravka netočne i nepotpune informacije u cijelosti i na način propisan u čl. 41. st. 1. Zakona o medijima, i dodatno u vezi čl. 2. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a sve kako ne bismo bili primorani detaljnije stanje fakata vezano za sudjelovanje tvrtke PROJEKTNI BIRO SPLIT d.o.o., u predmetnom postupku javne nabave, raspraviti pred za to nadležnim sudom.

S poštovanjem, Odvjetnik Hrvoje Ćutuk

Komentiraj