EKSKLUZIVNO: Poslušajte intervju s Jusufom Nurkićem! “Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcionira i sport”

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić u ekskluzivnom razgovoru za Nacional otvoreno je, bez dlake na jeziku, govorio o problemima s kojim se bosanskohercegovački reprezentativci suočavaju godinama.

“Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcionira i sport. Nacionalni ključ je izrazito neuspješan. Bilo što da kažete, nekome udarate na kruh. Probleme imaju omladinski pogoni, individualni sportovi, svaki savez, osim nogometnog, ima financijske probleme. Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo novca i uvjeta. I onda smo došli mi, generacija koja ima potencijal za neki uspjeh, ali nam ne dopuštaju da napravimo ništa ozbiljnije jer mi moramo biti i čistačice i ekonomi i košarkaši”, rekao je Jusuf Nurkić.

Kao jedan od najglasnijih kritičara Košarkaškog saveza BiH, Nurkić se ne libi glasno reći kroz kakve probleme prolaze košarkaši na svakom reprezentativnom okupljanju. Želi postati predsjednik košarkaškog saveza kako bi igračima osigurao normalne uvjete. “Dajte meni da budem odgovorna osoba pa da vidimo hoćemo li onda od Sarajeva do Poljske putovati od pet ujutro do pet navečer. Amel Tuka bi vjerojatno brže dotrčao”, rekao je, između ostalog, za Nacional.

Intervju s Nurkićem prenijeli su gotovo svi bosanskohercegovački mediji.

Govorio je Nurkić i o svom humanitarnom radu, a snimku intervjua emitiranog na Radio Nacionalu poslušajte u nastavku:

JUSUF NURKIĆ EKSKLUZIVNO ZA NACIONAL: ‘Želio bih da moj projekt – srednja škola u Srebrenici – bude za svu djecu’

Komentiraj

nacional banner
nacional banner