NACIONAL EKSKLUZIVNO OTKRIVA prešućene dijelove izjava protagonista i činjenice iz afere Dnevnice, kao i sadržaj ključnih dokumenata koji bacaju sumnju na državne službenice

TEREZIJA MATIĆ:  ‘NEMA DVOJBE OKO TOGA DA SU AKONTACIJE DNEVNICA ISPLAĆENE I PREDANE SANDRI ZELJKO’

SANDRA ZELJKO: ‘OSOBNO SAM POTPISIVALA ISPLATNICE, A KUVERTE S NOVCEM DOSTAVLJANE SU MENI’

Dokumenti iz Ureda za opće poslove Sabora i Vlade, kao i iskazi Sandre Zeljko i Terezije Matić koje su dale istražiteljima Uskoka, naveli su Tomislava Sauchu da posumnja da su u najmanju ruku njih dvije sudjelovale u više nezakonitosti povezanih uz aferu Dnevnice. Dijelovi tih iskaza plasirali su se u više navrata prema medijima. Međutim, neki njihovi dijelovi, koji su možda presudno mogli utjecati na tijek istrage i preusmjeriti sumnju na službenike u Vladi, u prvim danima nakon izbijanja te afere ostali su nedostupni medijima. Prema Sauchinu viđenju, nezakonitosti za koje on sumnjiči Tereziju Matić i Sandru Zeljko mogle bi uključivati prekoračenje, kao i zloupotrebu položaja i ovlasti kojima su raspolagale. Sve te informacije bile su dostupne Uskoku i prije njegova pritvaranja. Tomislav Saucha zasad je i dalje jedini osumnjičeni u aferi Dnevnice.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKONACIONAL I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakHAK Promet bez većih ograničenja, moguća poledica zbog niskih temperatura
Sljedeći članakTEMPERATURE DO 18°C Pretežno sunčano, moguća umjerena naoblaka
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.