EKSKLUZIVNO: Dokument grčke policije otkriva da je član BBB-a kod sebe imao nož s oštricom od 8 cm

Autor:

Sotiris Dimitropoulos, Thanasis Dimopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL, Nacional

Nacional ekskluzivno donosi detalje izvješća grčke policije o tome kako su u noći obračuna uočili 25 vozila s hrvatskim registarskim tablicama i stavili ih pod diskretan nadzor, ali su ih Bad Blue Boysi primijetili i lukavo nasamarili svjesno se razdvojivši te krenuvši svatko u drugom pravcu pa je grčka policija u potragu za njima uključila čak i konjičke patrole i prometne kamere, ali su im svejedno pobjegli

Vozna ophodnja naše Službe otkrila je u 22:00 sata na naplatnoj cesti Elefsina oko 25 vozila registarskih pločica hrvatskih nadležnih organa, za koja je naknadno utvrđeno da su se u njima nalazili navijači zagrebačkog Dinama te su stavljena pod diskretni nadzor na nacionalnoj cesti. Na izlazu s ceste Attiki vozila su se razišla, razvijala brzinu i neka su se nastavila kretati državnom cestom, a neka su ušla na cestu Attiki, sada pomiješana s ostalim vozilima koja su se tuda kretala, zbog čega ih više nije bilo moguće nadzirati. Unatoč tome nastavljeni su napori da se oni ponovno lociraju, kako konjičkim patrolama tako i kamerama za upravljanje prometom.“

Dio je to šokantnog grčkog policijskog dokumenta u posjedu Nacionala koji otkriva da su se radikalni pripadnici navijačke skupine BBB, huliganski navijači zagrebačkog Dinama, koji su nakon krvavog incidenta u noći s prošlog ponedjeljka na utorak sudjelovali u obračunu koji je doveo do pogibije jednog navijača atenskog AEK-a, u Atenu dovezli u organiziranoj koloni automobila. Međutim, kad su shvatili da su već pod nadzorom grčke policije, svjesno su se razdvojili i razbježali u prometu, očito kako bi pobjegli policiji i pod svaku cijenu stigli na navijački obračun u blizini AEK-ova stadiona.

Jedan je to od šokantnih detalja koji pokazuju da se radilo o pomno planiranoj operaciji radi unaprijed dogovorenog sukoba s grčkim navijačima, a precizno je opisan u grčkom policijskom spisu koji je Nacional dobio na uvid. Pripadnici radikalnog krila navijačke skupine zagrebačkog nogometnog kluba Dinama mahom su u Ateni u noći s prošlog ponedjeljka na utorak, 7. na 8. kolovoza, uhićeni. Policijski dokument u posjedu Nacionala detaljno otkriva tko su uhićeni, kao i podatke iz osobnih dokumenata koje su imali uz sebe. Grčkoj policiji dali su i imena svojih roditelja.

Kod Patrika Lukačića, rođenog 2000., šestog na popisu uhićenih, grčka policija pronašla je metalni preklopni nož srebrne boje s crnom drškom, oštrice dužine 8 centimetara i ukupne dužine 18 centimetara.

Još jedan nož pronašli su i kod Enrika Lacija, rođenog 2001., stanovnika Atene s albanskim dokumentima. I on je uz sebe imao metalni preklopni nož crne boje, oštrice dužine 9 centimetara, ukupne dužine 20 centimetara.

Policijski dokument otkriva da je grčka policija bila na vrijeme upozorena da zagrebački huligani dolaze u Atenu te da ih nije uspjela staviti pod adekvatan nadzor i tako spriječiti incident koji je završio smrću jednog i teškim ozljedama više sudionika krvavog pohoda. FOTO: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Dokument otkriva i dodatni arsenal zlokobnih rekvizita koji su korišteni u tom huliganskom sukobu. Među njima su i crna jednokratna medicinska maska s vidljivim tragovima krvi, komad drveta dužine 52 cm koji ima mrlju od krvi i na koji je prikovan drugi komad drveta dužine 20,5 cm, drvena daska dužine 120 cm i širine 10 cm, koja ima čavle i mrlje od krvi, tri drvena stupa dužine 83 cm, od kojih dva imaju krvave mrlje, drvena motka dužine 118 cm na kojoj su tragovi krvi, razbijena staklena boca zelene boje, jakog mirisa na zapaljivu tekućinu, unutar koje se nalazi platnena krpa s prozirnom ljepljivom trakom natopljena zapaljivom tekućinom, par bandažnih rukavica s oznakom RDX u plavoj boji, crni ovratnik s oznakom Ω, ovratnik Dinamo sive boje s crvenim točkama, plastični štitnik za zube, ulaznica za utakmicu GNK Dinamo – HNK Hajduk na ime Gabriel Brandić, plastična kutija s oznakom PROFIGHT STORE koja sadrži plastični štitnik za usta, željezna cijev ukupne dužine 180 centimetara na kojoj se vide tragovi smeđe-crvene mrlje, kamen s tragovima smeđe-crvene tvari i još niz rekvizita. Policijsko izvješće, koje Nacional objavljuje u cijelosti, donosi i tijek zbivanja u okolici stadiona AEK-a, kao i detalje policijske akcije koja je rezultirala uhićenjima. Policijski dokument otkriva da je grčka policija bila na vrijeme upozorena da zagrebački huligani dolaze u Atenu te da ih nije uspjela staviti pod adekvatan nadzor i tako spriječiti incident koji je završio smrću jednog i teškim ozljedama više sudionika krvavog incidenta. Dokument također otkriva kako je grčka policija uspjela prikupiti ključne snimke nadzornih kamera, što bi trebalo pripomoći rekonstrukciji kobnih zbivanja. Svi uhićeni suočeni su s nizom ozbiljnih optužbi, koje uključuju i kriminalno udruživanje i brojna druga teška kaznena djela i prekršaje.

Posebno je indikativno to da je najveći broj uhićenih huligana članova BBB-a u ranim dvadesetim godinama, a neki od njih su i jedva punoljetni. Ta činjenica ukazuje na još nešto. Jako je malo vjerojatno da je tolika grupa mladih ljudi samostalno otišla na jedno takvo besmisleno i krajnje rizično putovanje, kako se ispostavilo s kobnom posljedicom. Netko ih je morao organizirano predvoditi, a lako moguće i financirati. Otkrivanje pozadinske organizacije te huliganske ekspedicije trebao bi biti ključni izazov i za hrvatske institucije, koje su u ovakvoj situaciji sada i pod sve većim pritiskom da se pokušaju pobrinuti za prikladan pravosudni tretman najvećeg broja uhićenih u Grčkoj. Kojima potencijalno u Grčkoj prijete višegodišnje zatvorske kazne.

Nacional sada objavljuje cjelovito izvješće grčke policije, s imenima svih uhićenih navijača i svim podacima. Jedino što ne navodimo su točni datumi rođenja uhićenih, umjesto toga navodimo samo njihova godišta, a ne navodimo ni imena roditelja i osobne podatke uključujući brojeve putovnica.

Počast preminulom navijaču koji je u brutalnom sukobu hrvatskih i grčkih navijačkih skupina u Ateni iskrvario zbog uboda nožem, odali su i nogometaši AEK-a. FOTO: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIXSELL

REPUBLIKA GRČKA

MINISTARSTVO ZAŠTITE GRAĐANA

STOŽER GRČKE POLICIJE

GENERALNA POLICIJSKA DIREKCIJA ATIKE DIREKCIJA SIGURNOSTI ATIKE

ODJEL ZA BORBU PROTIV NASILJA NA SPORTSKIM TERENIMA

ODJEL ZA ZAŠTITU SPORTA P.O.L: 1122730, A.M.Y: 2592

C: L. Alexandras br. 173

email: [email protected]

Atena, 9. kolovoza 2023.

PREDMET: “Slanje pratnje – Predaja spisa predmeta”

2023-6234.

Optuženi zbog kršenja članaka 187. Kaznenog zakona, “Zločinačka organizacija”, 313. Kaznenog zakona. “povezano”, u kombinaciji s br. 308. „Laka tjelesna ozljeda“, 167. KZ „Nasilje nad službenim i pravosudnim osobama“, 378. KZ. “Propadanje strane imovine”, 189 P.C. „Narušavanje javnog reda i mira“, 299 P.K. “Ubojstvo s namjerom”, 270 KZ “Eksplozija”, 272 KZ “Proizvodnja i posjedovanje eksplozivnog materijala”, 309 KZ u vezi s člankom 45. Građanskog zakonika “Opasne tjelesne ozljede u sudioništvu”, Zakona 2168/93

„O oružju” s izmjenama i dopunama i na snazi Zakonom 3944/11”, Zakona 456/76 “O vatrometima i prskalicama”, u nastavku s člankom 41F Zakona 2725/99 “Amaterski i profesionalni sport i druge odredbe” s izmjenama, dopunama i važećim do danas.

Za navedena kaznena djela u spisu su suoptuženi i:

104. BUVA MILJENKO rođ.1986. u Hrvatskoj, koji je uhićen u kontekstu otuđenja automobila i nalazi se na liječenju u bolnici “KORGIALENIOBENAKEIO”.

105. APOSTOLAKIS Dimitrios a.l.s. koji se objavama na društvenim mrežama očitovao o prisutnosti i sudjelovanju u navedenoj tučnjavi te 106. Ostali nepoznati počinitelji

INFORMACIJA

U 21:45 sati 8. 8. 2023. na stadionu “ORAP Arena-Agia Sofia” na rasporedu je bila nogometna utakmica u sklopu 1. utakmice 3. faze kvalifikacija Europske međuklupske lige prvaka, između ekipa “A.E.K – DINAMO ZAGREB.”

Nakon ždrijeba održanog u uredima UEFA-e za kvalifikacije za Ligu prvaka, u kojem je izvučena ekipa A.E.K.-a protiv momčadi zagrebačkog Dinama iz Hrvatske i momčadi Panathinaikosa protiv momčadi Marseillea iz Francuske, naša Služba uzimajući u obzir informativnu napomenu u vezi s bratimljenjem organiziranih navijača A.E.K. te u cilju osiguranja javnog reda i sigurnosti, predložila je poduzimanje svih potrebnih radnji kako bi se navedene utakmice održale bez prisustva gostujućih navijača. Nakon toga, organizator (UEFA) odlučio je da će se gore navedene utakmice održati bez dodjele ulaznica gostujućim navijačima.

Osim toga, naša Služba je putem Nacionalnog ureda za nogomet (NFIP) zatražila od nadležnih policijskih tijela Hrvatske i Francuske da, bez obzira na zabranu podjele ulaznica gostujućim navijačima, bude obaviještena o namjerama gostujućih navijača i eventualnim mogućim kretanjem istih u našu zemlju.

‘Naša služba je putem Nacionalnog ureda za nogomet (NFIP) zatražila od nadležnih policijskih tijela Hrvatske i Francuske da bude obaviještena o namjerama gostujućih navijača i mogućem kretanju istih’

Prema HNS-u, 150 – 200 organiziranih navijača zagrebačkog Dinama (Bad Blue Boys) namjeravalo je doći u našu zemlju, iskoristivši svoje bratimljenje s navijačima Panathinaikosa, kako bi pokušali osigurati ulaznice za utakmicu. Ovu informaciju potvrdila je i naša Služba, budući da je iz naše informativne mreže utvrđeno da dovoljan broj organiziranih navijača zagrebačkog Dinama planira doći u grad Atenu, od kojih će neki biti smješteni u jeftinim smještajima (AIR BNB’S ), dok bi ostali bili smješteni u kućama navijača Panathinaikosa i u političkim uredima PAN. KI na L. Alexandras br. 115.

U jutarnjim satima 8. 7. 2023. telefonski smo obaviješteni da je cca 25-30 vozila s hrvatskim državljanima, mogućim navijačima zagrebačkog Dinama, preko Crne Gore ušlo u Albaniju, dok smo u podne saznali da su neka vozila s mogućim hrvatskim navijačima ušla u zemlju. Odmah se u oba slučaja telefonskim putem pokušalo provjeriti eventualni ulazak navedenih u našu zemlju, a potom su navedeni podaci uredno proslijeđeni svim uključenim službama.

Osim toga, pojavile su se informacije da su organizirani navijači AEK-a obaviješteni o mogućem dolasku navijača iz Hrvatske te je iz tog razloga, pod izgovorom podjele ulaznica, upućen poziv na okupljanje ispred stadiona na kojem se igra utakmica.

Vozna ophodnja naše Službe je u 22 sata na naplatnoj cesti Elefsina otkrila oko 25 vozila registarskih pločica hrvatskih nadležnih organa, za koja je naknadno utvrđeno da su se u njima nalazili navijači zagrebačkog Dinama, te su stavljena pod diskretni nadzor na nacionalnoj cesti.

Na izlazu s ceste Attiki vozila su se razišla, razvijala brzinu i neka su se nastavila kretati državnom cestom, a druga su ušla na cestu Attiki, sada pomiješana s ostalim vozilima koja su se njima kretala, zbog čega ih više nije bilo moguće nadzirati. Unatoč tome, nastavljeni su napori da se oni ponovno lociraju, kako s konjičkim patrolama tako i s kamerama za upravljanje prometom.

VRIJEME KOMPLIKACIJE

Oko 22:55 STA.SY je dobio informaciju o približno 100 osoba s kapuljačama i predmetima, koje su ušle u vlak sa stanice ISAPEIRINI” koji je vozio prema Pireju, dok su u ulici Neratziotissis na stanici ISAPEIRINI” uočena parkirana vozila s hrvatskim registarskim oznakama.

Oko 23:00 ljudi su se iskrcali na stanici ISAPPERISSOS”, dok su se u isto vrijeme organizirani navijači A.E.K.-a koji su se okupili na stadionu počeli kretati izvan i po obodu stadiona prema ulicama Patriarchou Konstantinou-Kioutacheia i Lefki.

Na mjestu događaja izbila je žestoka tučnjava između skupina navijača iz Hrvatske i skupina navijača AEK-a, pri čemu su obje strane bacale baklje, predmete poput improviziranih palica, komada kamenja i svih vrsta predmeta pogodnih za napad, a bacali su i improvizirane zapaljive naprave (IED).

Policijske snage koje su u međuvremenu izašle na mjesto događaja, uspjele su razdvojiti osobe i natjerati ih u bijeg, dok su taktičkim potezima uspjeli izolirati, imobilizirati i vezati optuženike br. 85, 86, 87.

Uslijed ovih sukoba smrtno je stradala osoba pod imenom KATSOURIS Michael od Konstantina i Ekaterine, rođ. 1994., u Ateni, čija je smrt potvrđena u 01:20 dana 8. 8. 2023. u bolnici “KORGIALENIOBENAKEIO”.

FOTO: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Također, okrivljeni br. 94 koji se do pisanja ovoga nalazi na liječenju u G.N.A “KORGIALENIOBENAKEIO” kao i:

1. GIANNAKAKIS Angelis , rođ.1976. u Agia Varvari.

T.A.Agias Varvaras, umirovljenik, pismen, Grk.

2. GOSTIAS Apostolos, rođ 1977. u Ateni.

3. DROSOS Aleksije, rođ 1975. u Ateni. Ioannina, koji su bili u ugostiteljskim objektima izvan stadiona i za koje tijekom predistražnog postupka nije utvrđeno sudjelovanje u navedenoj tučnjavi.

Na kraju, naša Služba je obaviještena da je u bolnicu “KORGIALENIOBENAKEIO” prebačena teško povrijeđena osoba pod imenom KOUREPIS Aris-Mihael rođ. 2002. u Marousiju, za kojeg se zbog zdravstvenog stanja ne može utvrditi sudjelovanje ili nesudjelovanje u epizodama.

NAKON KOMPLIKACIJE

Nakon tučnjave oko stadiona “OPAP Arena Agia Sofia”, policijske snage pratile su grupu ljudi koji su sudjelovali u tučnjavi i bili u vizualnom kontaktu s njima te su u početku uspjeli imobilizirati okrivljenika br. -7- na području udaljenom od stadiona, a koji je inače poznati organizirani navijač momčadi Panathinaikosa i optuženika od -1- do -6-, -8- do -84- i -88- do – 98-.

Optuženi br.-51- također je poznati navijač momčadi Panathinaikosa.

FOTO: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Na mjestu gdje su se gore navedena djela dogodila, točnije izvan ORAP Arene, u New Philadelphiji, pronađeni su i zaplijenjeni sljedeći predmeti kao dokazi:

P1) jedna -1- crna jednokratna medicinska maska s vidljivim tragovima krvi,

P2) jedna -1- crna bluza s bijelim printom,

P3) tri -3- aktivirane baklje označene SVJETLOZELENOM BAKLJOM,

P4) jedna -1- smeđa staklena boca s oznakom “Kaiser”, zapremine 500 ml, i jedna -1- prozirna staklena boca s oznakom “Corona”, zapremine 355 ml,

P6) par bijelih šindri s oznakom PRO-PAD,

P7) -1- crni džokej s plastičnom podstavom iznutra,

P8) jedna -1- crna sportska cipela marke admiral,

P9) -1- crna sportska cipela marke Reebok,

P10) jedna -1- crna sportska cipela, potpuno nova,

P11) -1- crni sklopivi nož ukupne dužine 20 cm i dužine oštrice 9 cm,

P12) -1- crni sklopivi nož ukupne dužine 17 cm i dužine oštrice 8 cm,

P13) komad drveta dužine 52 cm koji ima mrlju od krvi i na koji je prikovan drugi komad drveta duljine 20,5 cm,

P14) -1- drvena daska dužine 120 cm i širine 10 cm, koja ima čavle i mrlje od krvi,

P15) tri -3- drvena stupa dužine 83 cm, od kojih dva (2) imaju krvave mrlje,

P16) drvena motka dužine 118 cm na kojoj su tragovi krvi,

P17) -1- razbijena staklena boca zelene boje, jakog mirisa na zapaljivu tekućinu, unutar koje se nalazi platnena krpa s prozirnom ljepljivom trakom natopljena zapaljivom tekućinom,

P18) jedan – 1 – par crnih šindri,

P19) -1- par crvenih šindri s oznakom KIPSTA,

P20) -1- par sivih šindri,

P21) dva -2- para crnih rukavica s kostima,

P22) -1- džokej s crnom plastičnom unutrašnjosti,

P23) jedna -1- jakna otporna na vjetar s oznakom OUTDOORS u crnoj boji,

P24) jedan -1- par bandažnih rukavica s oznakom RDX u plavoj boji,

P25) četiri -4- crne ogrlice,

P26) -1- crni ovratnik s oznakom Ω,

P27) -1- dinamo ovratnik sive boje s crvenim točkama,

P28) -1- plastični štitnik za zube,

P29) jedna -1- ulaznica za utakmicu GNK DINAMO-HNK HAJDUK na ime GABRIEL BRANDIC,

P30) plastična kutija -1- s oznakom PROFIGHT STORE koja sadrži plastični štitnik za usta,

P31) jedna -1- plastična boca od 500 mL s oznakom ZAGORI,

P32) jedna -1- bijela boja u spreju s oznakom 94 NAJSVESTRANIJA BOJA U SPREJU,

P33) a -1- crna boja u spreju s riječju HARDCORE,

P34) -1- komad bijelog i crnog kamena plovućca,

P35) aktivirana baklja s oznakom “Nova ručna baklja”,

P36) dvije -2- drvene kutije ukupne dužine 86 cm,

P37) -1- drvena ploča ukupne dužine 96 cm,

P38) -1- komad drveta ukupne dužine 45 cm,

P39) jedna -1- željezna cijev ukupne dužine 180 centimetara na kojoj se vide tragovi smeđe-crvene mrlje,

P40) četiri -4- ispaljene rakete, uglavnom žute boje, s tragovima gorenja,

P41) jedna -1- detonirana baklja žuto-srebrne boje, oznake “JUPITEK K2” s tragovima gorenja,

P42) jedan -1-

P43) 1- zapaljena baklja, pretežno žute boje, s tragovima gorenja, 143) jedna – 1- zapaljena baklja, pretežno žute boje, s tragovima gorenja i natpisom “POSEJDON“,

P44) jedna ispaljena raketa -1-, žute boje, s tragovima gorenja i oznakom “PARA CRVENA RAKETA MK8A”

P45) -1- kamen, s tragovima smeđe-crvene tvari,

P46) -1- drvena kutija

P47) -1- drveni stup

P48) plastična boca -1- s tragovima smeđe-crvene tvari i oznakom “BOOST”, koji sadrži nepoznatu narančastu tekuću tvar,

P49) -1- dio drvene motke, s tragovima smeđe-crvene tvari,

150) -1- drvena kutija s tragovima smeđe-crvene tvari,

P51) -1- drveni stup s tragovima smeđe-crvene tvari,

P52) jedna -1- zapaljena baklja bijele boje, s tragovima smeđe-crvene tvari i tragovima gorenja,

P53) -1- drveni stup, s tragovima smeđe-crvene tvari,

154) jedna -1- zapaljena baklja, zelene boje, s tragovima gorenja i oznakom “TORCH VERDE-GREEN”.

Dodatno, u posjedu br. -5- kod optuženika pronađen je

P55) -1- metalni nož na preklop, crne boje, dužine oštrice devet (9) centimetara i ukupne dužine dvadeset (20) centimetara.

Kod optuženika -6- pronađen je

P56) -1- metalni nož tipa preklopni nož, srebrne boje s crnom drškom, dužine oštrice osam (8) centimetara i ukupne dužine osamnaest (18) centimetara.

Svi izuzeti dokazi bit će poslani nadležnim laboratorijima Uprave kriminalističkog istraživanja na laboratorijske pretrage, a rezultati istih bit će vam dostavljeni uz naše najnovije izvješće.

U sklopu predistražnog postupka, naša Služba je uz Izvješće o dostavi i oduzimanju od 8. 8. 2023., zaplijenila jedan (1) USB stick prijenosne jedinice za pohranu, koji sadrži videosnimke vezane uz epizode koje su se dogodile, a koje su objavljene na internetu.

Također, na zahtjev, našoj Službi je dodijeljen video-materijal, koji je kopiran na mobilne memorijske jedinice USB stickove, sa sigurnosnih kamera trgovina i susjednih obrta, koji su vam priključeni.

Među zaplijenjenim stvarima su i crna medicinska maska s tragovima krvi, komad drveta dužine 52 cm s mrljom od krvi, drvena daska dužine 120 cm i širine 10 cm, koja ima čavle i mrlje od krvi…

Navedeni video-materijal kopiran je na druge memorijske jedinice tipa USB stick, kako bi bio poslan Odjelu kriminalističkih istraživanja / Odjelu za audio-vizualne materijale, fotografiju i Metodologija/Laboratorij.

Pregled videozapisa i slika kako bismo ispisali poboljšane snimke, koje ćemo vam poslati s našim najnovijim Evocativeom.

Pronađeni mobilni telefoni kod optuženih oduzeti su od strane naše agencije, a što je navedeno u predmetnom zapisniku o dostavi i oduzimanju koji Vam je dostavljen u prilogu.

Osim toga, u nazočnosti svjedoka obavljeni su pravni pretresi vozila uhićenih osoba iz kojih nije izvađeno ništa vrijedno.

UHIĆENJE Y. A. IOANNINON

Dana 8. 8. 2023. godine u 17:40 na Viši sud priveden je opt. br. 98. Ioannina iz odjela za kontrolu putovnica u Kakaviji. Nakon što smo obavijestili našu službu putem br. 8.888.779 značajnu prijavu putem Police OnLine, jer je utvrđeno da je ušao na teritorij Grčke u 13:12 dana 07/08/2023 od strane Odjela za kontrolu putovnica Kakavia zajedno s gore optuženim i kao član zločinačke organizacije i zbog toga je zatraženo njegovo uhićenje i prebacivanje u sjedište naše Službe.

UHIĆENJE Y. A. OPATICA

Dana 8. 9. 2023.godine u 00:23 sati pod br. 99- do -103- optuženici su dovedeni u Y.A. Igoumenitsa, gdje je utvrđeno da su se 08.07.2013.godine nalazili u Ateni očito kao članovi gore navedene kriminalne skupine i zajedno s ostalim optuženicima, što su vješto pokušavali prikriti.

Nakon telefonske komunikacije s tužiteljem kaznenog progona, određeno je njihovo uhićenje, u smislu članka 187. Kaznenog zakona, i njihovo prebacivanje u Ured prvostupanjskog tužitelja u Ateni, od kojeg se očekuje da će se kasnije pojaviti pred nadležnim tijelom tužiteljstva kako bi se spojili s premještenima u pratnji.

Tijekom incidenata koji su se dogodili, a koji su imali jasnu sportsku referencu i sportsku pozadinu koja seže u navijačko rivalstvo, a povodom sportskog događaja, oštećena su vozila parkirana ispred stadiona “ORAR ARENA – Agia Sofia”. kojoj nitko nije prisustvovao još osim KRALJEŽNICE. Dionysiou koji je došao u naš servis i posvjedočio da mu je vozilo registarskih oznaka ZIX-3058 oštećeno.

‘Nakon tučnjave oko stadiona OPAP Arena Agia Sofia, policijske snage pratile su grupu ljudi koja je sudjelovala u tučnjavi i bile u vizualnom kontaktu s njima te su u početku uspjeli imobilizirati okrivljenika br. 7′

Isprike tuženika nisu primljene u odsutnosti prevoditelja osim za br. – 5-, -7-, -51-.

Ovime Vas obavještavamo.

PRILOZI:

Kao što je prikazano u priloženoj tablici.

KOMUNICIRANO:

1.

2.

G. ZAMJENIK TUŽITELJA AREIOS PAGOS ODGOVORAN ZA PITANJA NASILJA U SPORTU

G. SPORTSKI TUŽITELJ/TUŽITELJ OSNOVNOG SUDA U ATENI

3. A.E.A./K.A./D.D.A.

4. A.E.A./K.A./D.K.A.

5. A.E.A./K.A./D.G.A.

6. A.E.A./DI.D.A.P.

7. G.A.D.A./T.A.A.

8. D.A.A./Y.D.Y./T.S.D.P.

9. D.A.A./Y.AN.AT.

10. D.E.E.

11. POLICIJSKA UPRAVA U ATENI

12. POLICIJSKA UPRAVA ATIKA

13. ODJEL ZA STRANCE ATIKE

14. MINISTARSTVO ZA SIGURNOST ATENE

15. MINISTARSTVO ZA SIGURNOST B/A ATTICA

16. T.A NEAS PHILADELPHIAS-NEAS CALKEDONAS

17. A.T. NEAS PHILADELPHIAS-NEAS CALKEDONAS 18. A.F. OPTUŽENIK

PO NALOGU UPRAVNIKA NADREDNIK H.A.V.A.H.

NIK

326

KONGONAS Petros, zamjenik ravnatelja policije


Prijava značajnog kriminala putem POLICIJE ONLINE

Uz spise koji se protiv njih vode dostavljaju:

1. (f) KONSTANJCAR (časni) IVAN rođ. 1990. u Hrvatskoj

2. (f) IVIĆ (sin) IVAN rođ. 2004. u Hrvatskoj

3. (f) VOLAR (sin) KRISTIJAN rođ. 1994. u Hrvatskoj

4. (s.) IDZOJTIC (sin.) IVAN rođ 2001. u Hrvatskoj

5. (f) LACI (sin) ENRIKO gen. 2001. u Albaniji Stanovnik Atene

6. (f) LUKAČIĆ (sin) PATRIK rođ. 2000 u Hrvatskoj

7. TSIAVOS Ivan rođ. 1996. u Amarousio, Attica

8. (f) IVANCEVIĆ (sin) SAŠA rođ. 1987. u Hrvatskoj

9. (f) ŽIGA (sin) HRVOJE rođ. 2002. u Hrvatskoj

10. (sr.) JOSIP (sin) KOSIĆ rođ. 1998. u Hrvatskoj

11. (f) VUKOVIĆ (sin) ANTONIO rođ. 1995. u Hrvatskoj

12. (d) NIKOLIĆ (sin) TOMISLAV rođ. 1997. u Hrvatskoj

13. (f) KOVACEVIC (sin) LUKA rođ. 1994. Hrvatska

14. (f) FILIPOVIĆ (sin) MARTIN rođ. 2000. u Njemačkoj

15. (ep) KOS (ov) DOMAGOJ rođ.1995. u Hrvatskoj

16. (nap.) LNENIČEK (sin) ROBERT rođ. 1994.u Hrvatskoj

17. (pok.) LULIĆ (sin) IVAN rođ. 1998. u Hrvatskoj

18. (f) BABIĆ (sin) ALBERT rođ. 1993. Hrvatska

19. (f) REDŽIĆ (sin) ZVONIMIR rođ. 1996. u Hrvatskoj

20. (f) GLEDEC ADEMI (sin) rođ. 1997. u Hrvatskoj

21. (d) SILKOVIĆ (sin) KRISTIAN rođ. 1999. u Hrvatskoj

22. (f) KUNAC (sin) ANTONIO rođ. 2002. u Hrvatskoj

23. (f) KOMADINA (sin) JAN rođ. 1997. u Hrvatskoj

24. (f) MRLA (sin) DOMAGOJ rođ. 1995. u Hrvatskoj

25. (f) SVENDA (sin) DOMINIK rođ. 1991. u Hrvatskoj

26. (f) FILIPOVIĆ (sin) STJEPAN rođ. 1999. u Hrvatskoj

27. (f) DŽIBEDŽI (sin) ROBERT rođ. 2002. u Hrvatskoj

28. (f) MARTINOVIĆ (sin) IVAN rođ. 1993. u Hrvatskoj

29. (f) MIHALJEVIĆ (sin) NIKOLA rođ. 2004. u Hrvatskoj

30. (f) SALOPEK (sin) ZVONIMIR rođ. 1994., Hrvatska

31. TERZIĆ (sin) TOMISLAV rođ. 1990. u Hrvatskoj

32. (f) PAUNOVIĆ (sin) BORNA rođ. 2002. u Hrvatskoj

33. (d) MARKOVIĆ (sin) MARIO rođ. 1996.

34. (f) VUKOVIĆ (sin) DINO rođ. 2002. u Hrvatskoj

35. (f) KOLAR (sin) DRAGAN rođ. 1981. u Hrvatskoj

36. (seq) JAGATIC (sin) LEONARDO rođ. 2000. u Hrvatskoj

37. (f) HORVAT (sin) KARLO rođ. 1997. u Hrvatskoj

38. (f) ŠPOLJARIĆ (sin) BRUNO rođ. 1998. u Hrvatskoj

39. (f) MALEŠIĆ (sin) DRAGAN rod. 1987. u Hrvatskoj

40. (s) MATIJAŠIĆ (sin) MATEJ rođ. 1998. u Hrvatskoj

41. (sr.) GAVRANOVIĆ (sin) FABIAN rođ. 1994. u Austriji

42. (sr.) LEKO (sin) FILIP rođ. 1998. u Hrvatskoj

43. (d) KROFLIN (sin) DAVID rođ. 1999. u Hrvatskoj

44. (d) LOVREKOVIĆ (sin) LUKA rođ. 1999. u Hrvatskoj

45. (f) BRANDIĆ (sin) GABRIEL rođ. 2002. u Hrvatskoj

46. (f) DRAGSIC (sin) DAMJAN rođ. 2002. u Hrvatskoj

47. (f) SKADARKA (sin) ANDRIJE rođ. 1996. u Hrvatskoj

48. (f) MARASIC (sin) LEO gen. 2002. u Hrvatskoj

49. (f) SARAVANJA (sin) KARLO-STJEPAN rođ. 1998. u HR

50. (f) STOJANOVIĆ (sin) MATEJ rođ. 1997. u Hrvatskoj

51. VLACHOS Theodoros rođ. 1997. u Marousi Attica

52. (s.) SVIGIR (sin.) NOEL rođ. 2004. u Hrvatskoj

53. (s.) SALIM (s.) AMIR rođ. 1994. u Hrvatskoj

54. (s.) KUNA (sin.) JOSIP rođ. 2000. u Hrvatskoj

55. (s.) SALOPEK (s.) MIHOVIL rođ. 1997. u Hrvatskoj

56. (s.) SLIŠKOVIĆ (sin.) BRUNO rođ. 2000. u Hrvatskoj

57. (s.) JAKUBEC (sin.) JOSIPA rođ. 2003. u Hrvatskoj

58. (sr.) SEKULIĆ (sin) HRVOJE rođ. 2002. u Hrvatskoj

59. (f) MIKŠIĆ (sin) PETAR gen. 1997. u Hrvatskoj

60. (f) ŽIGMAN (sin) ANDREJ rođ. 1980. u Hrvatskoj

61. (f) BRZICA (sin) DOMAGOŠA rođ. 1994. u Hrvatskoj

62. (f) ROKSANDIĆ (sin) DARIO rođ. 1998. u Hrvatskoj

63. KUMF (sin) BORNA gen. 2005. u Hrvatskoj

64. (d) JELAVIĆ (sin) PETAR rođ. 2003. u Hrvatskoj

65. PALIĆ (sin) GABRIL rođ. 2002. u Hrvatskoj

66. (f) IVANČIĆ (sin) VINKA rođ. 2022. u Hrvatskoj

67. (f) SLIŠKOVIĆ (sin) ANTE gen. 2002. u Hrvatskoj

68. (f) MIKVLIO (sin) ANTONIO rođ. 1997. u Hrvatskoj

69. (f) CONJAR (sin) MARKO rođ. 2000. u Hrvatskoj

70. (f) MODRIĆ (sin) MATEO rođ. 2000. u Hrvatskoj

71. (f) ACKAR (sin) LOVRO gen. 1997. u Hrvatskoj

72. (f) MALIĆ (sin) LUKA rođ. 1996. u Hrvatskoj

73. (f) MILIĆ (sin) MAKO rođ. 2001. u Hrvatskoj

74. (sr.) SABLTAK (sin) HRVOJE rođ. 1994. u Hrvatskoj

75. (f) ZAGOREC (sin) BORNArođ. 2004. u Hrvatskoj

76. (d) KREŠIĆ (sin) DAVOR rođ. 2000. u Hrvatskoj

77. (sr.) BELJO (sin) IVAN rođ. 1999. u Hrvatskoj

78. (f) DEVČIĆ (sin) JOSIR gen. 1996. u Hrvatskoj

79. (f) KRITAN (sin) TIMOTEJ rođ. 2003., Hrvatska

80. VANEK (sin) BORNA rođ. 1999. u Hrvatskoj

81. (f) BEZJAK (sin) BRUNO rođ. 2001. u Hrvatskoj

82. (f) MATIĆ (sin) TEO rođ. 2002. u Hrvatskoj

83. VIDIČEK (sin) BRUNO rođ 2002. u Hrvatskoj

84. (ex) COP (on) JAN gen. 2005. u Hrvatskoj

85. (s.) LOURIC (s.) DRAZEN rođ. 2001. u Hrvatska

86. (f.) MAJETIC (f.) DANIJEL rođ. 1998. u Hrvatskoj

87. (s.) PAVLICIC (sin.) DOMAGOJ rođ. 1993. u Hrvatskoj

88. IDZOJTIC (adv.) MATEJ gen. 2001. u Hrvatskoj

89. (s.) CIGIR (sin.) RENATO rođ. 2004. u Hrvatskoj

90. (s.) PRPIĆ (časni) KRISTIAN rođ. 1995. u Hrvatskoj

91. (f) HORVAT (sin) MATEO rođ. dana 2003. u Hrvatskoj

92. (f) VRANČIĆ (sin) FRAN rođ. 2003. u Hrvatskoj

93. (s) MUJKIĆ (sin) JASMIN rođ. 1988., Hrvatska

94. (f) FUDURIĆ (sin) LEON rođ. 2002. u Hrvatskoj

95. (biv.) BOROVIC (sin) DOMAGOJ rođ. 2005. u Hrvatskoj

96. (f) SELITAJ (sin) LEO rođ. 2000. u Hrvatskoj

97. (f) ROGINIC (sin) LUKA rođ. 2002. u Hrvatskoj

98. (f) PEZER (sin) DOMAGOJ rođ dana 2004. u Hrvatskoj

99. (d) LJEVAKOVIĆ (sin) RONALD rođ. 1992. u Hrvatskoj

100. (f) JAKOVLJEVIĆ (sin) PETAR rođ. 1998., Hrvatska

101. (f) PONGRAC LUKA rođ. 1998., Hrvatska

102. (f) POPOV – NIKIĆ (sin) SANJIN rođ. 1982., Hrvatska

103. (f) UZELAC (sin) BORIS rođ. 1994., Hrvatska

Sotiris Dimitropoulos/PIXSELL

Otac uhićenog navijača opovrgava policijske navode: “Grk je prema mom sinu bacio nož, on ga nije imao”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.