EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: Ivan Turudić prešutio da je uoči prijave na natječaj za glavnog državnog odvjetnika kao sudac tražio izuzeće od odlučivanja u velikoj korupcijskoj aferi

Autor:

pixsell

PREDSJEDNIK VISOKOG TRGOVAČKOG SUDA Željko Horvatović prihvatio je 18. prosinca 2023. Turudićev zahtjev da ne odlučuje o žalbi bivše državne tajnice Josipe Pleslić, nekoć Rimac, u aferi Vjetroelektrane. Turudić je dugo prešućivao da ga je Josipa Pleslić posjetila na Županijskom sudu radi pokušaja intervencije u jedan sudski predmet. Kako bi izbjegao sumnju u nepristranost da obnaša funkciju glavnog državnog odvjetnika?

Ivan Turudić, poznati sudac Visokog kaznenog suda i zasad, po brojnim procjenama, najizgledniji kandidat za glavnog državnog odvjetnika, zatražio je od predsjednika Visokog kaznenog suda Željka Horvatovića da ga izuzme od odlučivanja o žalbi koju je Josipa Pleslić (nekoć Josipa Rimac) uložila protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu, a kojom želi pobiti odluku optužnog vijeća koje je u listopadu prošle godine odbilo zahtjev njene obrane da se iz spisa kao nezakoniti izdvoje neki dokazi u aferi Vjetroelektrane. Obrana Josipe Rimac tada je najavila žalbu o kojoj će odlučiti Visoki kazneni sud.

OZNAKE: ivan turudić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Stanko

prije 7 mjeseci

Nrcisoid i svojevrsni karijerista!