Egipat je od kraja svibnja blokirao šezdesetak internetskih stranica, rekli su u ponedjeljak predstavnici udruga za zaštitu ljudskih prava koji optužuju vlast da zaustavlja slobodu izražavanja.

Vlasti su već blokirale dvadesetak internetskih stranica 24. svibnja, posebice stranice katarskih medija poput kanala al-Jazeera, egipatske neovisne stranice Mada Masr, poznate po slobodnom izvještavanju, i Huffpost Arabi, stranicu na arapskom američkog The Huffington Posta.

U ponedjeljak su ukupno bile blokirane 62 internetske stranice, pokazuju podaci egipatske nevladine organizacije, Udruge za slobodu misli i izražavanja.

Neke stranice u privremeno deblokirane i zatim ponovo blokirane, rekla je odvjetnica za ljudska prava Fatma Serag koja radi za Udrugu.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.