FaH

DVOGODIŠNJI UGOVOR: Žan Tabak preuzeo klupu Seville

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak (46) potpisao je dvogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Sevillom čime se  nakon osmomjesečnog boravka u izraelskom Maccabiju vratio u Španjolsku.
“Sretan sam što sam ovdje, zahvalan sam na prilici biti u klubu kojeg dobro poznajem i gradu gdje imam brojne prijatelje”, izjavio je Tabak na predstavljanju na jugu zemlje. Ondje je bio pomoćni trener od 2009. do 2011.

Sevilla je prošlu sezonu završila na 11. mjestu među 18 klubova prve lige.

“Naš cilj je izvući maksimum iz ekipe. Budemo li nakon 20 kola osigurali opstanak u ligi, nećemo reći da je gotovo jer je ovaj klub ambiciozan. Idemo po opstanak u ligi, a kada to postignemo, nastavljamo dalje”, rekao je.

Tabak je prošle sezone vodio Fuenlabradu, prvoligaša iz madridskog predgrađa, no klub je napustio u studenom nakon šest kola kada je dobio poziv sportskog direktora Maccabija Nikole Vujčića. U lipnju je Maccabi doveo novog trenera Ereza Edelsteina koji je od 2014. vodio reprezentaciju Izraela.

“Trener nikada ne smije prestati učiti i razvijati se. Svako iskustvo te čini boljim trenerom i osobom”, rekao je Tabak. On će ove sezone biti jedini hrvatski trener u španjolskoj ligi budući da je Velimir Perasović, prošlogodisnji trener Baskonia Laboral Kutxe, otišao u turski Efes.

Komentiraj